Rotterdam
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam  Cultuur - In het voorjaar van 2019 opent de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Botanical Wasteland is de nieuwe performance van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, en hun eerste samenwerking met Touki Delphine.

Te zien van 16 t/m 24 mei te zien in Theater Rotterdam Witte de With, als onderdeel van Operadagen Rotterdam.

Touki Delphine en Boogaerdt/VanderSchoot doen een voorstel voor een nieuwe samenleving waarin vooral de ‘non-humans’ een stem krijgen. Door middel van beeld en geluid maken zij voelbaar hoe het is om één te zijn met natuur én technologie. Botanical Wasteland is een muzikale live performance en video-installatie ineen, een happening waar je als publiek onderdeel van bent.

Geen ecopreek
Door de destructieve wijze waarop de mensheid zich onze planeet heeft toegeëigend, leven we in een tijd van massale uitsterving. Boogaerdt/VanderSchoot en Touki Delphine houden hierover geen eco-preek; Botanical Wasteland is juist een opwekkend pleidooi om onze relatie met de wereld radicaal te veranderen.

Première Botanical Wasteland: 18 mei 2019, 19.30 uur
Speelperiode: 16 t/m 24 mei 2019 (landelijke tournee vanaf januari 2020)
Locatie: Theater Rotterdam Witte de With
Meer informatie: tr.nl/botanical

010 Rotterdam Vrije tijd - Eens in de zoveel jaren is het zo ver: tijd voor nieuwe meubels. Wellicht ga je verhuizen of heb je besloten om je oude meubels te vervangen en een frisse wind aan jouw interieur te geven. Hoe dan ook, meubels zijn echter altijd een prijzige uitgave en je wilt natuurlijk een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Lees meer...

Kom maar langs als je durft!

010 Schiedam Vrije tijd - Kinderen kunnen deze herfstvakantie op griezelspeurtocht bij de ondernemers in het centrum. De etalages zijn gruwelijk mooi versierd met hulp van Love Deco. Op verschillende plekken zijn letters verstopt. Dus kom zoeken: speur in de etalages en gluur bij de buren.

Lees meer...

Keniaanse topatletes grootste kanshebbers op de zege

010 Rotterdam Sport - De 40ste NN Marathon Rotterdam brengt op zondag 24 oktober twee Keniaanse topatletes aan de start die beiden gebrand zijn op de zege én een persoonlijk record.

Lees meer...

 010 Schiedam Kunst & Cultuur – VIDEO Wanneer Stedelijk Museum Schiedam ‘s ochtends haar deuren opent, is het net alsof het museumgebouw zélf tot leven komt. Uit de tentoonstellingszalen klinkt gepiep, gekraak en gefluister. Deze geluiden worden geproduceerd door de kunstwerken van Zoro Feigl. Het platform Art ♥ Sciences keek met hem mee tijdens de opbouw van de tentoonstelling Zonvonkengesproei.

Lees meer...

010 Rotterdam Evenementen - 24.06 | Honky Tonk Trash Fest with Nestter Donuts, Hurricane Joe, Mary Lee Family Band, Suu, midnight country karaoke and alternative line dancing. 

Lees meer...

010 Rotterdam Evenementen - Bruidsfotografe Isabelle Hattink uit Rotterdam is opgenomen in de top 10 van de competitie Beste Trouwfotograaf 2021 in de Masters of Wedding Photography. Dit is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor bruidsfotografie van de Benelux. Op woensdag 29 december 2021 werden de winnaars bekend gemaakt. Hattink eindigde met maar liefst 12 awards in 2021.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie & Duurzaamheid - Na een intensieve aanbestedingsronde is de combinatie Friends For Brands / Roos & van de Werk door de gemeente Rotterdam gekozen als preferred supplier communicatie. Dit Rotterdamse team van impactmakers mag de komende twee jaar de gemeente ondersteunen met strategische communicatie-opdrachten.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie & Duurzaamheid - Het lot van afgedankte kerstbomen is meestal de verbrandingsoven. Rotterdam wil daar verandering in en startte in het kader van circulair denken een ideeëncompetitie met als thema ‘Geef de kerstbomen een nieuw leven’.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie & Duurzaamheid - Friends for Brands wordt onderdeel van de Powered by Meaning Groep. Powered by Meaning bouwt aan een ecosysteem van impactbedrijven waar merkpositionering, branding en communicatie een vitale rol spelen in het succes.

Lees meer...

Hogeschool Rotterdam en Pakhuis de Zwijger geven startsein dialoogpodium
010 Rotterdam Politiek - Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gaan burgemeester Ahmed Aboutaleb, wethouders Arno Bonte (GroenLinks), Bas Kurvers (VVD) en Roos Vermeij (PvdA) en een groot aantal lijsttrekkers op donderdag 10 maart met elkaar in gesprek tijdens de eerste editie van dialoogpodium ‘Nieuw Rotterdam’ - een initiatief van Hogeschool Rotterdam en Pakhuis de Zwijger.

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij - Verkeersongevallen gebeuren elke dag, maar in de dichtbevolkte steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den haag betreft het vooral fietsers en voetgangers en in mindere mate automobilisten. Ook is er veel sprake van een enkelvoudig verkeersongeval.

Lees meer...

010 Bleiswijk Maatschappij - Jong en oud wonen is een nieuw concept in de woningmarkt. Het concept realiseert betaalbare woningen voor starters en kwalitatieve woningen voor vitale senioren. Precies wat ontbreekt in de huidige woningmarkt.

Lees meer...

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Nieuws Rijnmond

Budgetenergie