Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Derek Otte is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam. Dat werd vrijdag in het Bibliotheektheater in de Centrale Bibliotheek bekendgemaakt.

010 Rotterdam Cultuur - Tijdens de jaarlijkse Poëzieweek droeg Hester Knibbe in het Bibliotheektheater het stokje over aan haar opvolger Derek Otte. De stadsdichter is voor een periode van twee jaar benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders en heeft als taak jaarlijks meerdere stadsgedichten te schrijven over Rotterdam, de Rotterdammers en de Rotterdamse actualiteit, en die te presenteren.

Dichter, dagdromer en nachtdier

Derek Otte (1988) heeft zich al ruimschoots bewezen in het Spoken Word genre. Naast het schrijven van gedichten, treedt hij veel op en geeft taalworkshops. Otte is huisdichter bij radiozender FunX, docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam en organisator van het woordpodium Paginagroots in de Rotterdamse Schouwburg. In september 2015 debuteerde hij met zijn dichtbundel Regelgeving en op dit moment werkt aan zijn tweede bundel TOFLOF. Derek schrijft in een eigenzinnige en eigentijdse stijl over alles wat hem bezighoudt, waarbij de invloed van hip-hop steevast aanwezig is.

“Als stadsdichter wil ik de aandacht voor poëzie en spoken word in de stad vergroten. Ook wil ik zorgen voor samenwerkingen en ontmoetingen tussen de gevestigde en de nieuwe(re) partijen in de stad. Èn meer woordkunst in de openbare ruimte!” – DEREK OTTE

Stadsdichter op visite

Otte droomde er al langere tijd van om stadsdichter van Rotterdam te worden en nu is het moment daar. Ideeën zijn er genoeg. In een eerste project gaat de stadsdichter ‘op visite’ bij de Rotterdammers. Derek strijkt neer op allerlei plekken in de stad, van café tot bejaardentehuis, en iedereen is uitgenodigd aan te schuiven. De stadsdichter wil hiermee, en met zijn andere projecten, poëzie dichter bij de Rotterdammer brengen.

Slotbundel Hester Knibbe

Hester neemt na twee jaar afscheid van het stadsdichterschap met een laatste geschenk aan Rotterdam. Alle stadsgedichten die Knibbe schreef in haar periode als Rotterdamse stadsdichter zijn gebundeld. Deze slotbundel is vanaf nu gratis te downloaden als E-book via stadsdichter010.nl.

Meer informatie

Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op stadsdichter010.nl.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan