Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur - Oktober is de Maand van de Geschiedenis waar geschiedenis- en boekenliefhebbers allerlei evenementen organiseren door het hele land.

Eten met een verhaal: dat is de gedachte achter Historie & Culinair op donderdag 27 oktober aanstaande in Wine bar Mendoza aan de Weissenbruchlaan 149 in Rotterdam. Bezoekers genieten van een luxe driegangenmenu en begeleidend wijnarrangement naar de beste tradities uit de Zuid-Amerikaanse keuken. De wijnen worden geserveerd uit Mendoza, de beroemde wijnstreek in Argentinië. Tijdens het diner neemt historisch schrijver Wim Kamerbeek u tussen de gerechten mee op ontdekkingsreis naar de fascinerende geschiedenis van Zuid-Amerika: de Inca’s, de Gauchos, de traditie van eten en andere opmerkelijke zaken. Het wordt een smaakvolle en interessante avond.

Bij Wine bar Mendoza draait alles om 'wine & dine'. Het is daarom niet verwonderlijk dat u daar een keur van de meest uitgelezen wijnen aantreft. Maar Mendoza is ook trots op zijn verfijnde keuken waar de bereiding tot kunst verheven wordt. Mendoza ademt een moderne sfeer uit en is prachtig gelegen aan de Bergse plas.

Wim Kamerbeek is schrijver van drie boeken over Zuid-Amerika, heeft jarenlang in het continent gewoond en spreekt vloeiend Spaans. Hij geeft vaak lezingen en voordrachten over Zuid-Amerika.

De Historie & Culinair dineravond vindt plaats op donderdag 27 oktober vanaf 18:30 uur. De prijs voor het speciale menu ‘Zuid-Amerika’ is € 29,50. Het begeleidende luxe wijn arrangement naar keuze is € 19,50. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel via www.historieculinair.nl

 

Voor meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl (zie programma 27 oktober)

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan