Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur - De World Press Photo tentoonstelling 2017 is de uitkomst van de jaarlijkse fotowedstrijd en vindt dit jaar plaats van 20 januari t/m 9 februari in de Laurenskerk in Rotterdam.

Deze reizende expositie presenteert het werk van de professionele fotojournalisten en documentaire fotografen naar een wereldwijd publiek. De wedstrijd wordt gezien als de grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd van het jaar. De tentoonstelling is een internationaal evenement dat elk jaar in meer dan 100 steden te zien is verspreid over meer dan 45 landen. De stad Rotterdam heeft dit jaar de eer om het op een unieke en prachtige locatie vorm te geven. 

 

Het evenement wordt georganiseerd door studenten van de studentenvereniging S.S.R. Rotterdam die haar 100 jarig bestaan viert en daarmee iets terug willen doen voor de stad. De tentoonstelling is geheel gratis te bezoeken en hiermee wil de studentenvereniging een cadeau geven aan de stad Rotterdam. 

Ook zijn er twee kleinere exposities in de randprogrammering: Stichting Humanitas heeft een reportage gemaakt van Rotterdammers die in de marge van de samenleving wonen. De tweede expositie is van Marcel Kollen en gaat over fake/truth in de fotojournalistiek.

Cultuur Uitgaan Entertainment Media

Cultuur Uitgaan Media

23 januari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken