Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur - Op woensdagochtend 24 januari 2018 is het weer zover: Het Nationale Voorleesontbijt. Om het belang van voorlezen te onderstrepen lezen vele bekende en onbekende Nederlanders die dag voor op peuterspeelzalen, scholen en bibliotheken door heel Nederland.

In Rotterdam wordt er onder meer voorgelezen door acteur Joris Lutz (8.30 uur, Plaswijckpark) en zangeres Shirma Rouse (14.00 uur, Centrale Bibliotheek).

Het Nationale Voorleesontbijt vormt de start van De Nationale Voorleesdagen 2018 die van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari voor de 15e keer plaats hebben. Op www.nationalevoorleesdagen.nl/mediaroom vindt u een compleet overzicht van alle bekende Nederlanders die tijdens het Nationale Voorleesontbijt voorlezen. Dit overzicht wordt dagelijks aangevuld. Naast H.K.H. Prinses Laurentien en een groot aantal politici, burgemeesters, sporthelden, acteurs, presentatoren en zangers, lezen nog veel meer Nederlanders voor tijdens het Voorleesontbijt.

 

Ssst! De tijger slaapt

Tijdens het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2018, Ssst! De tijger slaapt van de Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar Britta Teckentrup. Zij heeft meer dan 70 kinderboeken geschreven en geïllustreerd, die in meer dan 20 verschillende landen zijn gepubliceerd. Haar werk won vele Awards. Britta is voor de Nationale Voorleesdagen van 23-26 januari naar Nederland.

De Nationale Voorleesdagen 2018

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2018. Naast Ssst! De tijger slaapt kozen zij nog negen andere prentenboeken die de Prentenboek TopTien compleet maken.

Cultuur Uitgaan Entertainment Media

Cultuur Uitgaan Media

23 januari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken