Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur - Het weekend van 9 tot en met 11 februari neemt designbeurs OBJECT intrek in het modernistische HAKA-gebouw en de wereldberoemde Euromast.

Elk jaar groeit het platform in omvang en in aanbod. Komende editie doen er ruim 150 designers mee, gevestigde namen, bekende labels en heel veel aanstormende ontwerpers. Directeur Anne van der Zwaag: “OBJECT is uitgegroeid tot een designplatform van formaat en een springplank voor jong talent.”

OBJECT biedt elk jaar een uitgekiend aanbod van gevestigde labels en jonge ontwerpers en is dé plek om een nieuwe lichting designers te spotten. Verschillende designdisciplines (product, meubel, mode, sieraden, grafisch, architectuur) zijn door Van der Zwaag zorgvuldig samengesteld en uiteenlopende materialen zoals keramiek, hout, textiel en glas komen aan bod. Dit alles in de industriële ambiance van het modernistische HAKA-gebouw. Een kaartje voor OBJECT is dit jaar inclusief een bezoek aan de Rotterdamse Euromast waar beeldend kunstenaar Christie van der Haak in opdracht van New Citizen Design een bijzondere installatie toont.

 

Kruisbestuiving

OBJECT heeft zich in zes jaar ontwikkeld tot een interdisciplinair designplatform om te kijken en te kopen. Monumentale installaties van Jennifer de Jonge, Petra Vonk en Anton Hendrik Denys worden afgewisseld met meubels van Jeroen Wand, Ontwerpduo, WANDSCHAPPEN en het Rotterdamse label MCDW. Subtiele sieraden van Jori Spaa, jong talent Iris Claessens en Koen Jacobs worden getoond naast keramiek van Cor Unum en Juliette Warmenhoven. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het kleurrijke werk van gevestigd ontwerper Michael Barnaart, ambachtelijke schoenontwerpen van Raphia en fashion designers Bobbine Berden en Lizzy van Megen die net afzwaaiden aan de HKU.

Jong talent

Jaarlijks biedt OBJECT een selectie graduates van verschillende designopleidingen een eerste podium. Maak kennis met het werk van ll’atelier, Friso Wiersma, Roxane Lahidji en Fransje Gimbrère die net afstudeerden aan de bekende Design Academy in Eindhoven. Bekijk de fascinerende objecten van Lieve Rutte, Krisztina Czika, Dominica Chen en Alice Héron van de Amsterdamse Rietveld Academie. De beurs is de plek om een nieuwe generatie ontwerpers te leren kennen. Alle designers zijn namelijk zelf ter plaatse om hun werk toe te lichten.

Architecturale hoogstandjes

De beurs wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie, het karakteristieke HAKA-pand, vlakbij het bruisende Vierhavensgebied. Het HAKA is in 1931 ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep is sinds 1 november 2017 eigenaar van het nog casco pand en biedt bezoekers nu een unieke kans om even binnen te kijken. Na de beurs wordt het HAKA gerestaureerd en ontwikkeld tot een levendig bedrijfsverzamelgebouw met horeca. Een must-see is deze editie ook de imposante Euromast waar Christie van der Haak een speciale installatie toont. Bezoekers van OBJECT mogen met hun entreebewijs kosteloos de Euromast bezoeken, met fenomenaal uitzicht over de stad. Een gratis shuttle service verbindt het HAKA gebouw en de Euromast met Art Rotterdam en de musea in het centrum.

Nevenprogramma

Het HAKA-gebouw ligt aan de poort van Rotterdam tussen de Van Nelle fabriek en het centrum van de stad. Om de hoek zit het bedrijvige Vierhavensgebied waar verschillende bekende ontwerpstudio’s gevestigd zijn. Een programma van studiobezoeken biedt de mogelijkheid een kijkje te nemen bij Daan Roosegaarde, Wieki Somers, Richard Hutten, Sabine Marcelis en Studio Makkink&Bey. Bij Atelier van Lieshout wordt op vrijdag een speciale ontvangst georganiseerd.

Het HAKA-gebouw ligt centraal tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een speciale shuttle bus van Art Rotterdam Week rijdt tussen OBJECT Rotterdam en de andere kunstbeurzen die op dat moment in de stad plaatsvinden. OBJECT Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week.

Ticket, inclusief bezoek aan de Euromast:
Volwassenen 12,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis

OBJECT Rotterdam 2018
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2018 | 11.00-19.00 uur
www.objectrotterdam.com

Cultuur Uitgaan Entertainment Media

Cultuur Uitgaan Media

23 januari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken