Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur - Met het programma Dissident Gardens gaat Het Nieuwe Instituut nader in op de klassieke tegenstelling tussen natuur en cultuur en de veranderende rol van ontwerp. Dissident Gardens is te zien van 4 maart t/m 23 september 2018.

De tuin staat hierbij model voor de plek waar het verlangen van de mens om zijn omgeving te beheersen botst met de kracht van de natuur. Dissident Gardens kent een omvangrijk programma met in Gallery 1 onder meer Biotopia, Smart Farming, Gardening Mars en Pleasure Parks en in Gallery 2 de tentoonstelling The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017.

Dissident Gardens kent verschillende bijdragen van ontwerpers, architecten en kunstenaars die per keer op een net iets andere wijze ingaan op de huidige verhouding tot de natuur. Actuele vraagstukken zoals de verregaande rationalisering van het agrarische landschap, Mars als laatste utopie, de ontwerper als boer en het vakantiepark als uitkomst van een veranderende relatie tussen landschap en stad komen aan bod. Deze onderwerpen worden tevens besproken in een serie lezingen, deel van het Thursday Night Live! programma, met als eerste de lezing van Mark Wigley op 1 maart 2018, waarin hij dieper ingaat op The Human Insect: Antenna Architectures 1887-2017.

Het Nieuwe Instituut en onderzoek

Dissident Gardens maakt onderdeel uit van het meerjarige onderzoeksprogramma Landschap & Interieur. Met het programma Dissident Gardens wil Het Nieuwe Instituut het belang van onderzoek voor een radicaal veranderende ontwerppraktijk benadrukken, ditmaal gekoppeld aan het gebruik van formats zoals de onderzoekstentoonstelling om deze nieuwe praktijken voor het professionele veld en een breed publiek in kaart te brengen en te verbeelden.

Cultuur Uitgaan Entertainment Media

Cultuur Uitgaan Media

23 januari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken