Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Honderd lachende gezichten en 117.777 euro voor onderzoek in het Maarten van Sten Laboratorium in het Erasmus MC Kanker Instituut 


010 Health
5 augustus  is de DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 verreden. Een dag ter nagedachtenis van Maarten van Sten, waarop met sportauto’s kankerpatiënten een dag vergeten dat ze ziek zijn.

Dit jaar werd de MaartenMemorial voor de twaalfde keer verreden. Daarnaast is er 117.777 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker in het Erasmus MC Kanker Instituut.

MaartenMemorial ging zoals ieder jaar van start op de parkeerplaats van Ahoy Rotterdam. Na een tussenstop voor de lunch bij het Louwman Museum, eindigde de rit op het Circuit Park Zandvoort, waar enkele snelle rondes op het circuit de dag compleet maakten.

Samen maken we kanker kansloos!

Met de MaartenMemorial wordt geld opgehaald voor het gerenommeerde onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De partners en vrienden van het jaarlijkse evenement werken met een begroting van nul euro, zodat elke gedoneerde euro ook daadwerkelijk terecht komt waar die nodig is. Dit jaar is 117.777 euro opgehaald door middel van (particuliere) donaties, stickersponsoring en de veiling, die traditiegetrouw de dag afsluit. Dit jaar met een bijzonder veilingstuk, namelijk de Lotus Esprit van Maarten. Dit kavel bracht maar liefst 22.000 euro op.

In de afgelopen twaalf jaar heeft de MaartenMemorial ruim 1,3 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Het enorme bedrag van dit jaar hebben we alleen kunnen halen met dank aan hoofdsponsor DTZ Zadelhoff en haar ambassadeur Cor van Zadelhoff, maar niet in de laatste plaats dankzij de geweldige inzet van alle honderd rijders. Het geld wordt gebruikt voor verdere inrichting van het Maarten van Sten laboratorium in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Koen Verhagen, één van de initiatiefnemers van de rit: “Het was dankzij onze vrijwilligers, partners, rijders, sponsors en passagiers weer een fijne dag. We zijn erg blij met de mooie opbrengst voor het Maarten van Sten laboratorium. We weten dat elke euro daar goed besteed wordt. Maar de grootste beloning is toch wel de lach op de gezichten van de passagiers. hopelijk gelukt is om onze passagiers even hun ziekte te laten vergeten.”

Ontstaan MaartenMemorial

Maarten van Sten stierf 4 augustus 2003 op 27 jarige leeftijd aan de gevolgen van een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Sinds 2004 organiseren vrienden van Maarten MaartenMemorial, een dag ter nagedachtenis aan hem. Maarten, fervent Lotus-liefhebber (automerk), bleef tijdens zijn ziekte zolang mogelijk rijden in zijn grote passie. De opmerking van Maarten: "Als ik in mijn Lotus rijd, voel ik mij niet ziek" is de basis van MaartenMemorial.

Partners van de DTZ Zadelhoff MaartenMemorial 2015 zijn onder meer Ahoy Rotterdam, BINK, Circuit Park Zandvoort, eFocus, Louwman Group, House of Lords, Application Partners en Paddock Digital Printing.

MaartenMemorial

Elk jaar rond 4 augustus organiseren we MaartenMemorial ter nagedachtenis aan Maarten van Sten die op deze datum stierf. Tijdens  de dag organiseren we een rit met honderd exclusieve sportwagens van  Ahoy naar het Circuit Park Zandvoort. Daar kunnen (ex-)kankerpatiënten als passagier mee rijden op het circuit. Belangrijkst doel van deze dag is de patiënten even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Daarnaast halen we door middel van sponsoring geld op voor onderzoek naar kanker door de Erasmus MC Kanker Instituut. Meer info: www.maartenmemorial.com

010Rotterdam Sport - Op 24 augustus a.s. vindt tijdens de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur het congres ‘Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower‘ plaats. Internationale gastsprekers spreken over het belang en het succes van interventies ondersteund door paarden binnen de gezondheidszorg.

Lees meer...

010 Rotterdam Gezondheid - Mogen we sleutelen aan onze kinderen? Medisch psycholoog Sam Riedijk en ethicus Boy Vijlbrief zijn op dinsdag 30 april te gast in Studio Erasmus, de wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Theater Rotterdam.

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - Op 22 april 2019 organiseren wij de eerste editie van de Pernisse Plusloop. Dit is een hardloopwedstrijd van 10 kilometer door heel Pernis Rotterdam. Wij organiseren de Pernisse Plusloop voor iedereen die ervan houdt om sportief bezig te zijn en graag deze prestatie wilt behalen.

Lees meer...

Richard Bona, Renaud Garcia-Fons en Dominic Seldis presents The Basses of the Koninklijk Concertgebouw Orkest op tweede editie Dutch Double Bass Festival

Meer dan 12 internationale basacts in Oude Luxor Theater & Villa Thalia te Rotterdam op 8 en 9 juni 2019. Kaartjes vanaf nu te koop!

010 Rotterdam Cultuur – Baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons komen naar de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival. Die vindt plaats op 8 en 9 juni 2019 in Rotterdam: Oude Luxor Theater en Villa Thalia. Het festival rondom de contrabas staat onder artistieke leiding van contrabassist James Oesi.

Lees meer...

2 april – 26 mei 2019

Surrealisten terug in Boijmans. Foto: Aad Hoogendoorn

010 Rotterdam Cultuur - Vanaf deze week zijn de surrealisten terug op zaal in Museum Boijmans Van Beuningen. Kunstwerken van o.a. Dalí en Magritte, verbleven onlangs in Italië, waar meer dan honderdduizend liefhebbers de Rotterdamse topstukken konden bewonderen.

Lees meer...

010 Rotterdam - Vanaf maandag 1 april is RTV Rijnmond te zien in een 5-minuten durende uitzending op NPO 2, direct na het NOS Journaal van 18.00 uur. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) begint samen met regionale omroepen RTV Rijnmond, Omroep Gelderland en Omrop Fryslân, een proef waarbij in de drie regio’s een regiojournaal te zien is.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010 Rotterdam  Cultuur - In het voorjaar van 2019 opent de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Botanical Wasteland is de nieuwe performance van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, en hun eerste samenwerking met Touki Delphine.

Lees meer...

010 Vlaardingen Duurzaamheid - Een gootje hier, een straatkolk daar. Bij een flinke regenbui zorgen we er met elkaar wel voor dat dat water zijn weg vindt. Maar plotselinge extreme hoosbuien, dat is andere koek. Een hele uitdaging in de stad om al dat water goed weg te laten stromen en de voeten droog te houden. Blauwe daken laten regenwater gefaseerd de grond of het riool in vloeien.

Lees meer...

Foto: Burgemeester Oskam overhandigt de erepenning aan de zoon en de weduwe van Salih Papadogan.

010 Capelle aan de IJssel Maatschappij - Verkeersregelaar Salih Papadogan heeft gisteren postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. Burgemeester Peter Oskam reikte de hoge Koninklijke Onderscheiding in brons uit aan de weduwe Papadogan.

Lees meer...

Deelnemers opschoonacties Rotterdam beloond met voetbalclinic Feyenoord-trainers

Van links naar rechts op de achtergrond: Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Helene van Zutphen en Bert Wijbenga tijdens de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Foto: Annemieke Kok.

010 Rotterdam Duurzaamheid - Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop gaven vandaag in aanwezigheid van wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag.

Lees meer...

Hulphond Nederland zoekt voor regio Schiedam naar warm thuis voor hulphonden

010 Schiedam Maatschappij - Hulphond Nederland is voor de regio Schiedam op zoek naar gastgezinnen die een Therapie-hulphond een warm thuis willen bieden. De stichting zet hulphonden in bij therapie en coaching voor jongeren met uiteenlopende gedragsproblematiek. Deze honden met een belangrijke baan hebben ook een thuis nodig. Een warm en liefdevol thuis waar de Therapie-hulphonden kunnen wonen, slapen en gewoon lekker hond kunnen zijn.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie