Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

1.    De Doelen
Met 450.000 bezoekers per jaar is Concertgebouw De Doelen de op één na grootste concertzaal van Nederland. Op steenworp afstand van Rotterdam Centraal parkeer je hier je felyx op het Schouwburgplein om je avond door te brengen onder het genot van de zoete tonen van je favoriete muziek. Wil jij overdag genieten van mooie muziek dan bieden ze ook lunchconcerten aan, handig als ‘s avonds al afspraken hebt.

2.    Shop until you drop
De Witte de Withstraat mag niet op dit lijstje ontbreken, in deze straat komen kunst, shoppen, cultuur en uitgaan bij elkaar. Parkeer de felyx e-scooter op de hoek van de Schilderstraat en loop in bij één van de bijzondere winkeltjes zoals; Danny de Cactus voor als je opzoek bent naar een nieuwe, de naam zegt het al, cactus. Of neem een ‘brake’ bij het oer-Rotterdamse donkerbruine Eetcafé Opa.

3.    Overdekt genieten
Van een dag door Rotterdam heen zoeven op de felyx krijg je een ontzettende trek. Een niet te missen hotspot in het centrum kan hier gelukkig een oplossing in bieden. De Markthal huist kraampjes met de lekkerste waren en is van binnen ook nog eens prachtig om te zien. Met het warme weer wat nog komen gaat kan je het beste even langslopen bij de kraam van ‘Dragon Breath’. Hier dippen ze een snack gemaakt van o.a. cornflakes in vloeibare stikstof van -196 graden, je bent nog nooit zo ‘cool’ geweest!

4.    Geen brug te ver
New York heeft de Brooklyn Bridge, Londen de Tower Bridge, Sydney de Darling Harbour Bridge en Rotterdam de Erasmusbrug. Deze iconische gewaarwording die in de volksmond ook wel ‘De Zwaan’ wordt genoemd mag je niet overslaan als je Rotterdam bezoekt. Rijd eroverheen en overzie de stad vanuit een prachtig oogpunt.

5.    Zuiderpark-eren Rotterdam
In een park wanen alsof je de stad verlaten hebt? Dat kan in het Zuiderpark. Dit park is het grootste van Nederland, met meer dan 215 hectare oftewel groter dan 430 voetbalvelden! Parkeer je scooter aan de rand van het park en zoek een heerlijk plekje om tot rust te komen.

6.    Oude koeien uit de sloot
Dat je de felyx pakt betekent al dat je bewust bezig bent. De Floating Farm zal je dan ook zeker interesseren. ‘s Werelds eerste drijvende zuivelboerderij is alleen in Rotterdam te bezoeken. Op de Floating Farm ‘drijven’ de koeien dicht bij de stad om de stadsmensen meer bewust te maken van de zorg en ambacht die gaat in het produceren van levensmiddelen.

7.    De gouden Wikkelboat
In de havenstad zijn het niet alleen boerderijen die drijven, ook bed & breakfasts vind je op het water. De Wikkelboat is een tiny-house op het water welke van alle gemakken voorzien is en waar je heerlijk tot rust kunt komen. Nu is er in Rotterdam eigenlijk te veel te doen om alles in één dag te proppen, dus parkeer je scooter voor de deur in havengebied ‘The Red Apple’ en met een beetje geluk stap je er de volgende ochtend zo weer op.

8.    Euromajestueus
Met 185 meter is de Euromast de hoogste uitkijktoren van Nederland. Gelukkig hoef je geen trap op om boven te komen. De lift brengt je in 30 seconden naar het uitkijkplatform. Avontuurlijk ingesteld? Dan ben je snel weer beneden door aan de buitenkant te abseilen. Een aanrader is om even te wachten tot je hartslag wat gezakt is voordat je weer op de felyx stapt.

9.    100 jaar Bauhaus
Dit jaar bestaat de architectuurstroming Bauhaus 100 jaar. De invloed op de architectuur in de stad is nog steeds goed te zien. Rijd door de Kiefhoek of het Witte Dorp en als klap op de vuurpijl stop je bij de imposante Van Nelle fabriek om deze unieke bouwstijl te bewonderen.

10.    Permanent genieten
Het Keilecafe is een permanent festival maar dan zonder entreeprijzen of beperkte openingstijden. Wat heeft het festival te bieden vraag jij je dan af? Opkomende DJ’s en live artiesten, lekker eten en een goede drankenkaart. Hier zijn ook genoeg alcoholvrije opties te vinden voor als je op de felyx nog terug naar huis gaat.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan

 
 

Advertentie