Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sinds 2015 organiseert Theaterkantoor de ligconcerten® van Sandra en Jeroen van Veen. Theaterkantoor is gespecialiseerd in belevingsconcerten in industriële gebouwen, musea en kerken. Met de organisatie van deze ligconcerten® bereikt Theaterkantoor een jong publiek. Met een matje op de vloer luisteren millennials naar de betoverende klanken van minimalistische muziek van Einaudi en Simeon ten Holts ‘Canto Ostinato’. Dit najaar komt Theaterkantoor naar Rotterdam voor ligconcerten® in de Van Nelle fabriek en de Laurenskerk.

Van Nelle fabriek
Het industriële pand van de voormalige Van Nelle fabriek is werelderfgoed. De fabriek is door Leendert van der Vlugt ontworpen en geldt als schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen. Het gebouw stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw en geldt als voornaamste industriële monument in Nederland. Op zaterdag 19 oktober wordt hier een ligconcert® georganiseerd. Hier speelt Jeroen van Veen het ‘Best of Einaudi’ ligconcert®. Vanaf matjes kijken bezoekers naar de drie iconische bruggen die in hun roemruchte tijd elk voor de aanvoer van koffie, thee en tabak zorgden.
Op de foto: De Van Nelle fabriek geldt als industrieel monument en vormt op 19 oktober het decor van een ligconcert® van Theaterkantoor.

Laurenskerk Rotterdam
Op 21 december spelen Sandra en Jeroen van Veen het Canto Ostinato in de Laurenskerk. Dit middeleeuwse gebouw wordt voor het eerst met matjes en dekentjes bezet voor een ligconcert®. Het gebouw was indertijd het centrum van de stad en er vonden toen al zeer afwisselende activiteiten plaats. Het pianoduo Sandra en Jeroen van Veen maakt internationale furore met hun uitvoeringen van Canto Ostinato. Componist Simeon ten Holt vond de interpretatie en opname van dit pianoduo “het meest voortreffelijk”. Deze uitvoering leverde Sandra en Jeroen van Veen in 2012 een Gouden Plaat op.
Op de foto Het plafond van de Laurenskerk - waar op 21 december bezoekers een lichtschouwspel op zien tijdens het ligconcert® van Sandra en Jeroen van Veen.

Eigentijdse klassieke popmuziek
Stephan Staal, eigenaar Theaterkantoor: “Theaterkantoor brengt eigentijdse klassieke muziek naar een nieuwe generatie. Een ligconcert® biedt bezoekers een nieuwe ervaring; de ontspanning op een eigen matje of matrasje in combinatie met de grootsheid van een industrieel gebouw of kerk, dat we uitlichten met speciale – doch rustige - lichteffecten. Daarnaast organiseren we vaak een rondleiding of diner op de locaties, waardoor bezoekers het gebouw, de locatie, in verschillende facetten beleven. Het is die combinatie die de eigentijdse klassieke muziek een nieuwe dimensie geeft en waardoor we een jonger publiek aanspreken.”

Theaterkantoor.nl
De creatieve ‘broedplaats’ Theaterkantoor.nl is gespecialiseerd in muziektheater en unieke belevingsconcerten. Theaterkantoor.nl organiseert en begeleidt nieuwe en bestaande producties, ondersteunt musici, acteurs en theatermakers bij hun producties en werkt samen met diverse podia, musici en theatermakers, locaties en aanverwante partijen op organisatorisch en productioneel vlak.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Uitgaan