Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Rotterdam Cultuur - Op dinsdag 5 november gaat de voorstelling DYING TOGETHER - Earth van Third Space / Lotte van den Berg in première bij Theater Rotterdam. De voorstelling is het laatste deel van een tweeluik, waarvan het eerste deel DYING TOGETHER - Humans afgelopen seizoen in première ging bij Theater Rotterdam en de Keuze van de Criticus was van Theaterkrant. Beide delen stellen de vraag centraal hoe kijken naar de manier waarop we samen sterven ons nieuw inzicht geeft in de manier waarop we samen leven. Waar het eerste deel onze onderlinge relaties als mens en het collectief sterven in rampen van deze tijd onderzoekt, kijkt het tweede deel naar onze relatie met de aarde en het uitsterven van grote en kleine ecosystemen.

DYING TOGETHER - Earth
De voorstelling gaat over de relatie tussen mensen, dieren en planten en onderzoekt hoe we het leven, en daarmee de dood, waarderen van alle levende wezens op aarde. DYING TOGETHER - Earth kijkt naar het (uit)sterven van grote en kleine ecosystemen in verschillende delen van de wereld. De voorstelling speelt in op de actualiteit en duikt onder andere in de transformatie van het ecosysteem van het Amazonewoud tot een ecosysteem in dienst van de commercie.

 

Samen
DYING TOGETHER wordt uitgevoerd door zowel performers als toeschouwers. Het publiek wordt uitgenodigd deel te nemen aan een fysiek uitgevoerde gedachten-oefening. In een geleidelijk veranderende constellatie van mensen, met langzaam opeenvolgende minimale verschuivingen in de lichamelijke verhouding tussen hen, wordt een veelkleurig pallet van mogelijke relaties zichtbaar en de kracht van het collectief voelbaar.

Third Space
De stichting Third Space is in 2015 door Lotte van den Berg opgericht. Bij het werk dat onder de vlag van Third Space geproduceerd wordt staat het creëren van de derde ruimte, een ontmoetingsruimte voor uitersten, centraal. Binnen de kaders van de kunst creëert zij tijdelijke (publieke) ruimtes waarin ons sociaal (on)vermogen tot onderwerp wordt verheven en een intermenselijk proces op gang wordt gebracht.

Wereldpremière vrijdag 4 oktober, Schauspielhaus Bochum (Duitsland)
Nederlandse première dinsdag 5 november, Theater Rotterdam
De voorstelling is in het Engels gesproken.
In seizoen 2019/2020 gaat de voorstelling op tournee in Nederland en Europa.
Meer informatie
www.thirdspace.nl
http://theaterrotterdam.pr.co/182477-nieuw-inzichten-door-samen-te-sterven

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan

 
 

Advertentie