Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Rotterdam Kunst/Cultuur – Onlangs is van de hand van Ton Kolijn het boek verschenen getiteld ‘Het leven is goed in Ommoord’. Het boek is geschreven op basis van onderzoek en interviews met inwoners en met mensen die op een andere wijze met deze wijk te maken hebben. Ook heeft de schrijver ondersteuning gehad van de Historische Commissie De Ommoordse Polder, die met het uitgebreide archief in woord en beeld over veel informatie beschikt.

Over het algemeen hebben de mensen het in Ommoord naar hun zin en ze wonen er lang. Het gemiddelde inkomen ligt op het middenniveau. De woningen, zowel in de hoogbouw als in de laagbouw, zijn groot. Vooral het hoogbouwgedeelte is ruim van opzet met veel parkgroen tussen de woongebouwen. Bijna alle voorzieningen, om het leven prettiger te maken, zijn er in de wijk. Zowel de Rotterdamse binnenstad als het buitengebied rond de Rotte zijn vanuit Ommoord snel te bereiken. Met de metro, auto of fiets.

Ommoord is een succesvolle wijk. Niet alleen nu, maar eigenlijk al vanaf het begin. De meeste mensen, die hier komen wonen, doen dat vanuit een bewuste keuze. De ruime woningen trekken hen. De mensen vinden het in deze wijk prettig wonen en blijven een groot deel of zelfs de rest van hun leven hier. Veel mensen verhuizen meerdere keren binnen de wijk.

De wijk Ommoord heeft een lange voorgeschiedenis in de polder Ommoord, die vanaf de middeleeuwen is opgeschreven. Ruim voor het slaan van de eerste paal voor de woonwijk. Het succes van Ommoord geldt voor de afgelopen vijftig jaar, maar de toekomst zal leren of Ommoord een succesvolle wijk blijft. 

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

DJGuide.nl Party feed (rotterdam)

RSS Party feed

Uitgaan

Beheerders gezocht banner