Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Kunst & Cultuur - Boijmans Ahoy drive-thru museum is onder grote belangstelling geopend. Direct nadat de kaartverkoop vorige week werd gestart, was de run op tickets groot.

De wachttijden bij de ingang zijn echter kort, omdat bezoekers in van tevoren gekochte timeslots de tentoonstelling bezoeken. Tot en met 23 augustus rijden bezoekers met hun eigen elektrische auto of een, door Breeman BMW & MINI ter beschikking gestelde, elektrische Mini en BMW door Hal 1 van Rotterdam Ahoy (10.000 m2), waar zo’n vijftig spraakmakende kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen te zien zijn.

 

Bunkhouse van Paul McCarthy
Onder de getoonde werken is Bunkhouse van Paul McCarthy – bekend van Santa Claus (Kabouter Buttplug) – dat voor het eerst in Nederland wordt getoond. Directeur Sjarel Ex: “We zijn verheugd dat we dit werk kunnen tonen in deze unieke setting en we zouden dit werk graag aankopen en toevoegen aan onze internationale collectie. McCarthy’s harde satire en maatschappijkritiek, sluit goed aan bij de Rotterdamse verzameling. Deze is rijk gesorteerd met werken die ingaan op 'het menselijk tekort' en het menselijk gedrag.”

 

Veel nieuwe werken
Naast dat er ruim vijftig kunstwerken uit de collectie zijn te zien, zijn ook enkele kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan het drive-thru museum. Frank Bruggeman en Bas van Beek maakten speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe installaties. Ook zijn er veel kunstwerken te zien die nieuw zijn voor het museum. Olaf Nicolai, Trenton Doyle Hancock, Bas Princen & OFFICE Kersten Geers David van Severen en Ted Noten selecteerden speciaal voor deze tentoonstelling passende bruiklenen uit hun oeuvres.

 

Kunst beleven in je eigen veilige cocon
‘Boijmans Ahoy drive-thru museum’ is een volkomen veilige tentoonstelling, bezoekers beleven de kunstwerken vanuit hun veilige cocon, de auto. Deze unieke ervaring kan alleen maar nu worden georganiseerd. Vanwege de coronapandemie staan de zalen van Ahoy leeg en het museum is gesloten vanwege renovatie. Nederland blijft deze zomer in eigen land. Rotterdammers blijven thuis. Twee Rotterdamse iconen werken samen in dit project en bieden een onvergetelijke kunstervaring. Exclusief voor deze tijd en inclusief voor iedereen.

 

Natuur vs. cultuur
Boijmans Ahoy drive-thru museum is ontstaan als reactie op de anderhalvemetersamenleving en toont het huidige spanningsveld tussen de natuur en de mens. De wereld zoals wij die hebben gecreëerd staat onder druk, de natuur eist haar ruimte terug. Zo nietig en klein als een virus is, zo groot is de impact die het heeft op onze levens. Alles staat even stil, het toont ons onze kwetsbaarheid en de grenzen van het bestaan. We worden op onszelf teruggeworpen. Soms biedt kunst in dit alles troost of een voorspellende blik; een andere keer toont het de grilligheid van het menselijke bestaan. ‘Boijmans Ahoy drive-thru museum’ onderzoekt de grens tussen wat ons menszijn vermag en de ongekende kracht van de natuur.

 

Tijdsloten reserveren
Van tevoren kopen bezoekers online een ticket voor alle inzittenden van de auto via www.boijmans.nl/drivethru. Hiermee wordt een tijdslot gereserveerd waarop zij met de auto de tentoonstelling mogen betreden.

 

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

DJGuide.nl Party feed (rotterdam)

RSS Party feed

Uitgaan

Beheerders gezocht banner