Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Capelle aan de Ijssel Politiek - Peter Eilander beschrijft zijn Capelle. Hij is raadslid en fractievoorzitter van de Capelse ChristenUnie.

“Bijna twee jaar geleden verhuisden wij na 10 jaren in de stadse Molenbuurt in Schenkel naar de dorpse Dichtersbuurt in Middelwatering. Een bewust keuze om met mijn gezin in ieder geval in Capelle te blijven wonen. Eerst georiënteerd op Rotterdam met het Alexandrium en het groen rondom de Rotte nu naar het Capelse Slotplein en de Koperwiek. Maar ook genieten op de fiets van de Hollandsche IJssel en het groene Hitland met uitstapjes naar de Maas en de Krimpenerwaard.Oorspronkelijk vanuit het oosten van het land hebben we onze draai helemaal gevonden in Capelle.  Wat een heerlijk rustige plek om te wonen. Een kinderrijke buurt met veel christelijke bewoners rondom ons. Voor ons een goede opbouw van de wijk waar we ons thuis voelen.

Maar ook een buurt waar de inbrekers het op hebben voorzien. Dat is de afgelopen tijd gelukkig flink afgenomen. Mede ook door het gebruik van de buurtpreventie whatsapp. Snel contact met elkaar als er iets verdachts is en korte lijntjes met handhaving en de politie. Dat typeert ook wel het karakter van deze wijk. Goed contact met de buren en sommige bewoners die er al heel lang wonen. Dat geeft een fijne saamhorigheid. Helpen als het nodig is, zonder bij elkaar de deur plat te lopen.

Dat werd eens te meer duidelijk het afgelopen jaar met de beperktheid van ontmoeting door het virus.

Mijn Capelle is ook ons Capelle. De vele contacten die we in de stad hebben door natuurlijk de politiek, maar meer nog door de kerk, de voetbal, het vrijwilligerswerk en het werk van mijn vrouw bij Samen010. Dat geeft heel veel input wat Capelle heeft en nodig heeft de komende jaren.

In het raadswerk ben ik daarom erg betrokken bij de nieuwe stadsvisie 2030. Wat maakt Capelle nu uniek, waar zijn we trots op. Wat willen we behouden zodat Capelle, Capelle blijft maar ook meegaat met zijn tijd. Zo blijft Capelle, mijn Capelle. Een dorp in een stad. 

Nee hoor, ik hoef niet terug naar het oosten aan de andere kant van IJssel bij Deventer”.


Informatie Peter Eilander
Fractievoorzitter en raadslid ChristenUnie

Profiel Peter Eilander 

E-mail                 : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website               : capelleaandenijssel.christenunie.nl
Twitter:              : @ChristenUnie Capelle
Facebook:          :  @ChristenUnieCapelleAanDenIJssel

 

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan