Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur & Uitgaan/Horeca - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Rotterdam lanceert per dinsdag 3 november een placemat om meer verbinding te creëren in de stad.

Vanaf dat moment zit er bij elk afhaaldiner van Resto VanHarte een placemat met tips hoe je zelf een gezellig coronaproof diner voor twee kan organiseren. Onder de noemer ‘Niemand alleen aan tafel’ wil de organisatie buurtbewoners inspireren om zelf de maaltijd in te zetten voor meer verbinding en contact.

 
Eenzaamheidsbestrijding
Resto VanHarte bestrijdt eenzaamheid via de gezamenlijke eettafel in haar buurtrestaurants. Nu de buurtrestaurants weer gesloten zijn in verband met het coronavirus, kunnen buurtbewoners op verschillende Resto VanHarte locaties maaltijden afhalen. Zo kunnen ze toch genieten van een lekker, betaalbaar en gezond diner. Omdat samen eten bij Resto VanHarte nu niet mogelijk is, zit er bij elke maaltijd een placemat met tips hoe je zelf een coronaproof diner voor twee kan organiseren. Iedereen kent wel een buurvrouw, -man, kennis of familielid die je kunt uitnodigen voor een diner. Samen eten is gezellig en helpt eenzaamheid tijdens de coronacrisis tegen te gaan.

Samen doen
Resto VanHarte manager Rotterdam en Dordrecht Mack Labbaci: “Bij Resto VanHarte draait het om samen koken en samen eten. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kunnen we mensen niet meer uitnodigen in onze buurtrestaurants. Dat vinden we ontzettend jammer. We zien dat onze gasten de gezelligheid en het sociale contact van het Resto missen. Met deze placemat geven we hen een zetje in de rug om zelf contact te zoeken met iemand uit de buurt, kennissenkring of familie en hen uit te nodigen voor een diner voor twee. Op die manier kunnen we toch de ontmoeting faciliteren en eenzaamheid tegengaan. “

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan