Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Reorganisatie onvermijdelijk door coronacrises - 010 Rotterdam Kunst & Cultuur - Het Maritiem Museum Rotterdam moet door de coronacrisis noodgedwongen reorganiseren en afscheid nemen van 11 medewerkers. Dat is ongeveer 14% van het vaste personeel. Door de crisis kan het museum tot dit moment een beperkt aantal bezoekers in het museum ontvangen en loopt veel inkomsten mis.

Grootse impact corona op museum
Het Maritiem Museum was vanwege de coronacrisis afgelopen voorjaar elf weken gesloten. Vanwege de veiligheidsmaatregelen kan het sinds de heropening in juni een beperkt aantal bezoekers verwelkomen. Vele activiteiten en ontvangsten kunnen niet meer doorgaan, openingen van tentoonstellingen moesten worden uitgesteld en recent is ook het museumcafé tijdelijk gesloten. Afgelopen jaar kochten 192.000 bezoekers een kaartje voor het museum, dit jaar zullen het er naar verwachting nog geen 80.000 zijn. Tegenvallende inkomsten uit entreegelden en horeca met een groot gat in de begroting als gevolg.

“De coronacrisis heeft de culturele sector hard geraakt en ook voor het Maritiem Museum zijn de gevolgen groot. Deze storm is nog niet voorbij en daarom moeten we kritisch naar onze inkomsten en uitgaven kijken en scherpe keuzes maken. Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van betrokken, ervaren en getalenteerde collega’s”, aldus Bert Boer, algemeen directeur Maritiem Museum.


Sociale regeling
Naast het ontslag van vaste medewerkers, neemt het museum ook afscheid van oproepkrachten en enkele medewerkers waarvan tijdelijke contracten aflopen. Voor de vaste medewerkers die nu noodgedwongen moeten vertrekken is er een sociale regeling opgesteld ter begeleiding naar nieuw werk.


Museum zet alle zeilen bij

De beslissing valt het museum zwaar en is in nauw overleg met de raad van toezicht en de ondernemingsraad genomen. De afgelopen tijd maakte het Maritiem Museum gebruik van verschillende landelijke en lokale noodregelingen zoals de NOW, een bijdrage van het Kickstarterfonds en een noodfonds van de gemeente Rotterdam. Daar is de directie van het museum zeer dankbaar voor. Voor een gezonde bedrijfsvoering voor de langere termijn is dat echter onvoldoende en is een reorganisatie onontkoombaar.


Over Maritiem museum
In het Maritiem Museum ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Maritiem Museum Rotterdam, een wereld die je raakt!

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Uitgaan

Beheerders gezocht banner