Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Kunst & Cultuur - In hartje Rotterdam, in de Oude Haven, is een museum van Stichting Koninklijke Defensiemusea te vinden, het Mariniersmuseum! - De voorloper van deze krijgsmacht vindt haar oorsprong in 1665, het waren destijds zeesoldaten en vochten aan boord van Hollandse schepen. Tegenwoordig kan de marine bijvoorbeeld worden ingezet om piraterij te bestrijden. Dit gebeurt wel met The Dutch Approach, dit houdt in dat men ernaar streeft zo min mogelijk geweld te gebruiken.

Mariniersmuseum in Rotterdam, het stoerste museum van de stad! Het museum bevindt zich middenin het centrum van Rotterdam. Het Mariniersmuseum gaat over het Korps Mariniers, een van de oudste onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht. Je komt te weten wat de rol van deze troepen zijn binnen de wereld.

Bezoek
In deze video neemt Milan twee bezoekers mee op een rondleiding door het museum. Samen met hen loopt het door het museum. Het begint bij de geschiedenis van het Korps Mariniers, waarvan de voorloper in 1665 is opgericht. Zij werden voornamelijk op zee ingezet. In het museum staat de benadering in het teken van die van de mariniers zelf, namelijk stoer en gericht op doen en aanpakken. Naast de vaste opstelling met historische objecten zijn er interactieve elementen te vinden. De bezoeker mag zelf een loodzware rugzak tillen en een helm opdoen.

Tentoonstelling 
In de familietentoonstelling ‘Mariniers op Missie’ krijg je een spannende missie en moet je binnen de tijd bij het doelwit terecht komen. Beantwoord je alle vragen correct, dan is de missie geslaagd. Om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken, mag je zelfs echte marinierskleding aan!

In het Mariniersmuseum maak je zelf mee hoe het werk van een Korps Marinier verloopt. Doe een zware rugzak om, hijs je in de Korpsmariniersuitrusting en ga op missie door het museum!

Meer informatie
Benieuwd geworden naar dit spannende museum? Kijk dan de mini-docu op MuseumTV.
Adres: Wijnhaven 7 - 13 3011 WH Rotterdam

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

DJGuide.nl Party feed (rotterdam)

RSS Party feed

Uitgaan

Beheerders gezocht banner