Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam - 010 Rotterdam Cultuur - Het Weekend van de Romantische Muziek vindt a.s. zaterdag 21 en zondag 22 augustus weer plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Tijdens dit openluchtfestival kunnen liefhebbers van klassieke en romantische muziek op zaterdagavond genieten van het Maanlichtconcert en op zondag van de Dag van de Romantische Muziek.

Traditiegetrouw trekken de bezoekers van dit event hun mooiste outfits plus hoed uit de kast. Met andere woorden, een sprookjesachtig weekend met het historische stadspark als prikkelend decor.

Het Maanlicht Concert
Tijdens het exclusieve Maanlichtconcert, op zaterdagavond 21 augustus, kunnen de gasten genieten van optredens van bekende musici onder wie de Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest), bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel, concertpianist Thomas Beijer en de sopraan Laetitia Gerards, alsook de kunstfluitvirtuoos Geert Chantrou en het cabareticoon Sven Ratzke. Maak de muzikale avond compleet met het Culinaire Romantique Arrangement. In deze hoogwaardige diner box van chef-kok Raymond Mertowirdjo zit een vijf-gangen menu dat opent met een gazpacho van meloen en komkommer en eindigt met een open pavlova. Geen zin in een food arrangement? Geen probleem! Want er zijn ook foodtrucks van o.a. Manic Organic, De Borrelplank, Ketelbinkie en Holy Crêpes. Vergeet je picknickkleed niet!

Dag van de Romantische Muziek
Tijdens de Dag van de Romantische Muziek, op zondag 22 augustus, staat Het Park bij de Euromast in het teken van de liefde. Bezoekers kunnen op deze dag o.a. genieten van pianist Hannes Minnaar, Het Doelen Ensemble met Maya Fridman (cello) en Maarten van Veen (piano), Duo Inside Out met Doriene Marselje (harp) & Celia García-García (piano) en het Amsterdamse gitaartrio Trio Debu met Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. In verband met de aangescherpte coronarichtlijnen heeft de organisatie de Dag van de Romantische muziek opgesplitst in twee dagdelen.

Publieksvriendelijk en intiem
Organisator Jasper Scholte (JMR Event Makers) over de nieuwe coronarichtlijnen voor eendaagse evenementen: “Met de onlangs aangescherpte coronarichtlijnen in het achterhoofd, hebben wij gekozen voor een publieksvriendelijke en intieme invulling van de Dag van de Romantische Muziek, alsook van het Maanlichtconcert dat op zaterdagavond 21 augustus plaatsvindt. Dit betekent dat bezoekers de concerten niet persé vanaf een vaste zitplaats hoeven volgen, maar zich vrij in het Park kunnen bewegen. Daarmee creëren wij de comfortabele beleving die wij met het Weekend van de Romantische Muziek voor ogen hebben en voldoen wij ook aan de aangescherpte coronarichtlijnen voor eendaagse evenementen.

www.weekendvanderomantischemuziek.nl

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Uitgaan

Beheerders gezocht banner