Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Schiedam Cultuur VIDEO’s - Aan de Rotterdamsedijk in Schiedam ligt een historisch pompstation gedeeltelijk in de noordelijke dijk verzonken. In het pompstation staan de indrukwekkende mintgroene machines die ooit de waterdruk van Schiedam regelden, maar door modernisering van het waterleidingbedrijf hun functie verloren. Dit unieke stuk industrieel erfgoed heeft een tweede leven gekregen als Pompstation Gym. Een selecte club leden volgt er personal training in onder meer krachttraining, fitness en shape.

Aan weerszijden van het pompstation in Schiedam liet BOEi met ondersteuning van de gemeente Schiedam een wadi aanleggen. Een wadi is een voorziening die voorkomt dat schoon regenwater als afvalwater in het riool terecht komt door het op te vangen en vertraagd door te laten naar het oppervlaktewater of het grondwater. Aan de zuidzijde van het pompstation wordt het water opgevangen en aan de noordzijde, iets lager gelegen, zitten ondergrondse infiltratie-units. De wadi helpt zo het grondwater op peil te houden.

Het is de ambitie van BOEi om meer integraal naar de portefeuille te kijken en waar mogelijk soortgelijke wadi’s aan te leggen. 

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

DJ Guide Rotterdam

Uitgaan

Beheerders gezocht banner