010 Rotterdam Duurzaamheid - Rotterdammers met een oude, vervuilende brom- of snorfiets krijgen vanaf 15 januari subsidie van de gemeente Rotterdam als ze hun tweewieler laten slopen. Bedrijven die maaltijden bezorgen komen in aanmerking voor subsidie bij de aanschaf van een (elektrische) fiets. Deze maatregelen moeten de vervuiling en geluidsoverlast door brom- en snorfietsen terugdringen.

Lees meer...

010 Rotterdam Duurzaamheid - De Rotterdamse haven biedt verrassend veel natuur. Zo ook het Geuzenbos op de Maasvlakte. De strook gras die daar langs het fietspad N218 ligt, wordt binnenkort nog kleurrijker. Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, zaait wethouder Pamela Blok-van Werkhoven van Westvoorne samen met kinderen uit groep 8 van basisschool CBS Anker uit Oostvoorne een ‘Honey Highway’.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie & Duurzaamheid - Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam gaan de Nieuwe Waterweg en de Botlek verdiepen. Deze week is daarvoor een tender uitgeschreven. Het gaat om een verdieping van anderhalve meter over een afstand van 25 kilometer tussen Hoek van Holland en de Beneluxtunnel en de aansluitende Botlekhaven. Dat is noodzakelijk om de bereikbaarheid van de Botlekhavens te verbeteren. De verdieping begint in het voorjaar van 2018 en gaat zo’n zes maanden duren.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie & duurzaamheid - Er komt geen water uit de kraan en er is ook geen elektriciteit. Niet alleen bij jou, maar bij alle Nederlanders. Je auto wil niet starten en in de achteruitkijkspiegel zie je vijandige tanks de straat inrijden. Kan dit ooit waar worden? Praat hierover mee in het Denkcafé op dinsdagavond 17 oktober in Arminius Rotterdam.

Lees meer...

Meer artikelen...

Advertentie ook hier mogelijk

Coolblue

Mediamarkt

One.com