23
za, mrt

Politiek
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam  Poiltiek - Raadslid Danielle Knieriem heeft donderdag 3 december bij de bespreking van de businesscase gebieden duidelijk aangegeven dat zij de sluiting van stadswinkel Pernis niet klakkeloos accepteert. "De stadswinkel in Pernis heeft een belangrijke functie in het dorp, die kan niet zomaar dicht," aldus het raadslid.

Het gemeenteloket in Pernis moet eind volgend jaar dicht vanwege bezuinigingen van de gemeente Rotterdam. Pernissers moeten dan voortaan naar Hoogvliet om hun paspoort of rijbewijs te verlengen of een geboorte aan te geven. CDA gebiedscommissielid Cor van der Kemp liet al eerder weten dat dit geen ideale situatie is: "Buiten de spits rijdt de bus niet. Het wordt dan lastig om naar de stadswinkel te komen," aldus van der Kemp. Knieriem is het met hem eens: "Vooral van ouderen kan je niet verwachten dat zij de reis naar Hoogvliet maken om dergelijke zaken te regelen." 

Op verzoek van het CDA raadslid gaat de wethouder nu in gesprek met Pernis over de mogelijkheden voor het dorp. Knieriem: "Wij zijn voor behoud van de stadswinkel. Mocht het echt niet anders kunnen dan pleit ik voor een zachte landing, waarbij de stadswinkel tenminste een paar uur per week open is." 

Naast het gesprek met de gebiedscommissie van Pernis zegde de wethouder ook toe naar de mogelijkheid voor een zachte landing te kijken en met een plan te komen voor ouderen die slecht ter been zijn.

NL Magazine
 • WOZ-waarde woningen

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:54 am

  WOZ-waarde woningen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

  Read more...
 • Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:23 am

  Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019 Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media LifestyleNL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

  Read more...
 • De gezondste opa van Europa

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 19:24 pm

  De gezondste opa van Europa Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

  Read more...
 • Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie?

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 09:30 am

  Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie? Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

  Read more...
 • Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen

  NLMagazine.nl Mar 3, 2019 | 09:40 am

  Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Maatschappij - 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom besteedt ProDemos op en rond deze dag met een speciale themarondleiding aandacht aan vrouwen uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Met krachtige vrouwen die vorm hebben gegeven aan het Nederland van vandaag. Vrouwen die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond