23
za, mrt

Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times
O’DREAMS: 13 december 2015, Theater Walhalla (Rotterdam)

010 Rotterdam Uitgaan - Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. John Flierman, Danny Guinan en Ed Veltrop spelen niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai.

Het klassetrio brengt op dit moment de muziektheatervoorstelling ‘Irish ways and Irish laws’ en komt daarmee op zondag 13 december a.s. naar Theater Walhalla in Rotterdam. Het optreden begint om 15 uur. Samen verrassen zij het publiek met bloedstollende verhalen en magische songs uit Ierland. Kaarten voor dit concert kunnen worden besteld op www.theaterwalhalla.nl.

Direct bij het begin van deze muzikale voorstelling wordt duidelijk: achter het Ierland van pubs, pints en paddies gaat een onontdekte wereld van magische songs schuil. Bloedstollende verhalen op muziek over het échte Ierse leven. ‘Irish Ways and Irish Laws’ is een intieme avond vol songs en verhalen die teruggaan naar de eerste Vikings die er voet aan land zetten, over de eeuwendurende religieuze en politieke strijd met de Engelsen, de strijd tegen honger, miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australie en het Europese vasteland, illegale whiskeystokerijen, onbereikbare liefdes, heimwee, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken. Ook laten de drie muzikanten zich van hun persoonlijke kant zien en delen ze het lief en leed dat ze meemaakten tijdens hun tijd in Ierland zelf.

Adembenemend, humoristisch én uitdagend

Het publiek zit op het puntje van de theaterstoelen en luistert ademloos naar de muzikale hoogstandjes van drie ervaren singer/songwriters uit de Ierse scene. Om even later vier plaatsen naar rechts en drie rijen naar voren te ontwaken in een opwindende roes van Ierse humor en vrolijkheid. O’DREAMS is een heerlijk Iers/Nederlands trio dat oprecht, ontroerend en opzwepend is en met onverwacht Iers muziekentertainment het publiek wérkelijk weet te raken.

John Flierman – zang, gitaar, bodhran

Ed Veltrop – zang, accordeon, piano/toetsen

Danny Guinan – zang, gitaar

 

O’DREAMS

John Flierman (zang, gitaar, bodhran) draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden. John brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore. Hij doet dat op internationale podia, tijdens festivals en folkclubs en is met prachtige optredens en cd’s onder de naam John O’Dreams een begrip in de Nederlandse folkscene.

Danny Guinan (zang, gitaar) werd geboren en getogen in ‘the boglands of Ireland’. Daar waar turf en tales het leven bepalen, ontwikkelde hij zich tot een singer/songwriter van formaat. Guinan maakte grote faam in Ierland met zijn band Speranza. Solo maakte hij de definitieve oversteek naar het vasteland en toerde jarenlang met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O’DREAMS graaft hij terug naar zijn muzikale roots en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs!

Ed Veltrop (zang, accordeon, piano) beklom op zijn twaalfde het podium en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Als geen ander weet hij met zijn uitdagende spel en uitstraling het publiek te bespelen. Veltrop begeleidde in de afgelopen jaren zowel John Flierman als Danny Guinan tijdens optredens en bracht beide frontmannen samen in het unieke muzikale samenwerkingsverband O’DREAMS.

Twente Courant Tubantia over O’DREAMS;

Hoe internationaal wil je het hebben? Een Nederlander die in het Gaelic zingt, een Ier die met een stevig accent een nummer van Lennaert Nijgh vertolkt. Het theaterconcert van het trio O’Dreams had enkele verrassingen in petto. Enkele honderden mensen genoten van wat de heren zelf noemen, authentieke Ierse muziek. Geen overbekende pubmeezingers, maar een afgewogen mix van bestaande, soms oude, ballades en uptempo songs. Muzikaal begeleid door hun eigen gitaarspel, af en toe een paar slagen op de bodhran en piano- en accordeonspel van Ed Veltrop.

Meer info: www.odreams.nl en www.vivesco.nl

NL Magazine
 • WOZ-waarde woningen

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:54 am

  WOZ-waarde woningen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

  Read more...
 • Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:23 am

  Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019 Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media LifestyleNL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

  Read more...
 • De gezondste opa van Europa

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 19:24 pm

  De gezondste opa van Europa Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

  Read more...
 • Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie?

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 09:30 am

  Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie? Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

  Read more...
 • Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen

  NLMagazine.nl Mar 3, 2019 | 09:40 am

  Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Maatschappij - 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom besteedt ProDemos op en rond deze dag met een speciale themarondleiding aandacht aan vrouwen uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Met krachtige vrouwen die vorm hebben gegeven aan het Nederland van vandaag. Vrouwen die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond