Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Uitgaan - Het Rotterdamse Maaspodium opent deze herfstvakantie haar deuren voor verschillende Nederlandse en Belgische gezelschappen. Het festivalprogramma ‘NL & BE – goesting in theater’ biedt diverse voorstellingen, acts, performances én lekkere Vlaamse frieten.


De eerste helft van de week kon rekenen op diverse uitverkochte voorstellingen. Gelukkig is de herfstvakantie nog niet voorbij! Verwacht de komende dagen onder meer een waanzinnige monoloog over druggebruik, indrukwekkende dansvoorstellingen voor peuters en heel veel herfstige extra’s waaronder een knallend frietkanon. Een spannend programma tot en met 25 oktober voor zowel volwassenen als families.   

In de bijlage vind je het volledige persbericht en enkele sfeerbeelden van de eerste voorstellingen. Neem gerust contact met me op voor meer beeld, informatie en/of een kijkje achter de schermen. Ik hoop dat je aandacht wilt besteden aan deze programmering in het Maaspodium!

Resterende programma

TRIP (XL) Laat je je verleiden door het pleidooi van een drugsgebruiker? Wij praten een uur, maar jij hebt het laatste woord.

VR 23 OKTOBER | Maaspodium | 20:15 uur Kleur (2+) Dansers maken met allerlei kleuren verf, kwasten en hun hele lichaam een schilderij op de witte vloer.

ZA 24 OKTOBER | Maaspodium | 11:00 uur Slow Sport Kids (8+) Dansvoorstelling voor de sporter én supporter. Van een wave in het stadion tot een bokser die een vuist ontwijkt.

ZA 24 OKTOBER | Maaspodium | 14:00 uur (uitverkocht)

ZA 24 OKTOBER | Maaspodium | 17:00 uur Ondersteboven (2+) Plotseling een sprong in de lucht of het ritme van een trommel. Een prikkelende voorstelling vol muziek en dans.

ZO 25 OKTOBER | Maaspodium | 11:00 uur LAURA\ODA (8+) Muziektheatervoorstelling over een heel gewoon meisje met een pure kijk op alle normale dingen in de wereld.

 

Pop-Up Theateracts (ALL) Jonge Nederlandse en Belgische theater- en dansmakers creëren als duo of trio binnen 4 dagen een act. ZA 17 t/m ZO 25 OKTOBER | Maaspodium | Diverse tijden

010Rotterdam Sport - Op 24 augustus a.s. vindt tijdens de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur het congres ‘Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower‘ plaats. Internationale gastsprekers spreken over het belang en het succes van interventies ondersteund door paarden binnen de gezondheidszorg.

Lees meer...

010 Rotterdam Gezondheid - Mogen we sleutelen aan onze kinderen? Medisch psycholoog Sam Riedijk en ethicus Boy Vijlbrief zijn op dinsdag 30 april te gast in Studio Erasmus, de wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Theater Rotterdam.

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - Op 22 april 2019 organiseren wij de eerste editie van de Pernisse Plusloop. Dit is een hardloopwedstrijd van 10 kilometer door heel Pernis Rotterdam. Wij organiseren de Pernisse Plusloop voor iedereen die ervan houdt om sportief bezig te zijn en graag deze prestatie wilt behalen.

Lees meer...

Richard Bona, Renaud Garcia-Fons en Dominic Seldis presents The Basses of the Koninklijk Concertgebouw Orkest op tweede editie Dutch Double Bass Festival

Meer dan 12 internationale basacts in Oude Luxor Theater & Villa Thalia te Rotterdam op 8 en 9 juni 2019. Kaartjes vanaf nu te koop!

010 Rotterdam Cultuur – Baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons komen naar de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival. Die vindt plaats op 8 en 9 juni 2019 in Rotterdam: Oude Luxor Theater en Villa Thalia. Het festival rondom de contrabas staat onder artistieke leiding van contrabassist James Oesi.

Lees meer...

2 april – 26 mei 2019

Surrealisten terug in Boijmans. Foto: Aad Hoogendoorn

010 Rotterdam Cultuur - Vanaf deze week zijn de surrealisten terug op zaal in Museum Boijmans Van Beuningen. Kunstwerken van o.a. Dalí en Magritte, verbleven onlangs in Italië, waar meer dan honderdduizend liefhebbers de Rotterdamse topstukken konden bewonderen.

Lees meer...

010 Rotterdam - Vanaf maandag 1 april is RTV Rijnmond te zien in een 5-minuten durende uitzending op NPO 2, direct na het NOS Journaal van 18.00 uur. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) begint samen met regionale omroepen RTV Rijnmond, Omroep Gelderland en Omrop Fryslân, een proef waarbij in de drie regio’s een regiojournaal te zien is.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010 Rotterdam  Cultuur - In het voorjaar van 2019 opent de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Botanical Wasteland is de nieuwe performance van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, en hun eerste samenwerking met Touki Delphine.

Lees meer...

010 Vlaardingen Duurzaamheid - Een gootje hier, een straatkolk daar. Bij een flinke regenbui zorgen we er met elkaar wel voor dat dat water zijn weg vindt. Maar plotselinge extreme hoosbuien, dat is andere koek. Een hele uitdaging in de stad om al dat water goed weg te laten stromen en de voeten droog te houden. Blauwe daken laten regenwater gefaseerd de grond of het riool in vloeien.

Lees meer...

Foto: Burgemeester Oskam overhandigt de erepenning aan de zoon en de weduwe van Salih Papadogan.

010 Capelle aan de IJssel Maatschappij - Verkeersregelaar Salih Papadogan heeft gisteren postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. Burgemeester Peter Oskam reikte de hoge Koninklijke Onderscheiding in brons uit aan de weduwe Papadogan.

Lees meer...

Deelnemers opschoonacties Rotterdam beloond met voetbalclinic Feyenoord-trainers

Van links naar rechts op de achtergrond: Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Helene van Zutphen en Bert Wijbenga tijdens de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Foto: Annemieke Kok.

010 Rotterdam Duurzaamheid - Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop gaven vandaag in aanwezigheid van wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag.

Lees meer...

Hulphond Nederland zoekt voor regio Schiedam naar warm thuis voor hulphonden

010 Schiedam Maatschappij - Hulphond Nederland is voor de regio Schiedam op zoek naar gastgezinnen die een Therapie-hulphond een warm thuis willen bieden. De stichting zet hulphonden in bij therapie en coaching voor jongeren met uiteenlopende gedragsproblematiek. Deze honden met een belangrijke baan hebben ook een thuis nodig. Een warm en liefdevol thuis waar de Therapie-hulphonden kunnen wonen, slapen en gewoon lekker hond kunnen zijn.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie