23
za, feb

Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam - Al 15 jaar is Sinfonia Rotterdam het meest dynamische kamerorkest van de havenstad en ver daarbuiten. Oprichter en dirigent Conrad van Alphen zorgt elke keer weer voor een prikkelende en inspirerende ontdekkingsreis door een afwisselend programma. Het orkest kan zich meten met de beste orkesten van Nederland.

"Sinfonia Rotterdam tovert een bescheiden gemeentesubsidie van 120.000 euro om in een top kamerorkest dat in deze turbulente tijden niet alleen bestaat, maar ook floreert!" aldus oprichter Conrad van Alphen.Conrad van Alphen richtte Sinfonia Rotterdam in 2000 op en heeft het orkest vanuit het niets in vijftien jaar met veel vakmanschap, ondernemerszin, idealisme en een flinke portie lef op de artistieke kaart van Nederland en het buitenland gezet. Sinfonia Rotterdam brengt klassieke meesters, geflankeerd door werken uit latere perioden, op een dynamische en indringende wijze naar een groot publiek. Het orkest heeft eigen series in het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam en in Het Concertgebouw in Amsterdam. Komend seizoen start het orkest tevens een eigen serie in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Jubileum Maand | De Doelen - Het Concertgebouw - Santiago, Chili
In maart 2015 wordt het 15-jarig jubileum uitgebreid gevierd met jubileumconcerten in Rotterdam, Amsterdam en Delden, en een tournee naar Santiago, Chili. Natuurlijk wordt er ook getrakteerd! Sinfonia Rotterdam zal Rotterdamse voorbijgangers verrassen met een aantal pop up concerten.

Jubileumconcert "Klassiek Jubileum"
Voor het jubileumconcert heeft Sinfonia Rotterdam de beroemde Oostenrijkse Mozart-vertolker Benjamin Schmid uitgenodigd om met het orkest het bekende, 'TURKSE', Vioolconcert uit te voeren. Onder leiding van de energieke Conrad van Alphen belooft dit een onvergetelijke concert te worden, die u niet snel vergeet.

"Klassiek Jubileum"
Het Concertgebouw |Kleine zaal | donderdag 5 maart | 20:15 uur
de Doelen | Jurriaanse zaal | vrijdag 6 maart | 20:15 uur
Oude Blasiuskerk Delden| zondag 8 maart | 16:00 uur
Programma
Dirigent: Conrad van Alphen
Solisten:
 
Benjamin Schmid (viool)
Martin van de Merwe (hoorn, alleen op 5 en 8 maart)

Schnittke - Moz-Art à la Haydn
 
Mozart - Hoornconcert in Es KV.495 (alleen op 5 en 8 maart)
Mozart - Vioolconcert in A KV.219
 
Haydn - Symfonie nr. 52
 


Over Sinfonia Rotterdam
 
Sinfonia Rotterdam geeft energie! Beleef een dynamisch en persoonlijk concert op hoog artistiek niveau in het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam of in Het Concertgebouw en op vele andere locaties. Het orkest gaat regelmatig op tournee. In 2015 gaat het orkest naar Chili (Santiago) en Brazilië (Curitiba, Rio de Janeiro en Sao Paulo (Sala Sao Paulo).

www.sinfoniarotterdam.nl

 

 

Economie & Duurzaamheid

REIZEN & STEDENTRIPS & VLIEGTICKETS & VERHUUR

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur