Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Rotterdam Economie/Onderwijs - Decaan prof. dr. Victor Bekkers van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) heeft in overleg met het College van Bestuur (CvB) prof. dr. Gabriele Jacobs per 1 januari 2020 benoemd tot Dean van het Erasmus University College (EUC). Zij volgt de huidige interim-dean prof. dr. Wim Hafkamp op. Prof. dr. Gabriele Jacobs is nu nog verbonden aan Rotterdam School of Management (RSM).

Gabriele Jacobs is thans hoogleraar Organisational Behaviour and Culture bij RSM. Jacobs is gekozen vanwege haar leidinggevende betrokkenheid bij internationaal bachelor-onderwijs binnen bedrijfskunde. Die betrokkenheid draagt ze uit met veel enthousiasme en gedrevenheid, daarbij oog hebbende voor de menselijke maat. Daarnaast is professor Jacobs een uitstekende onderzoeker die vooral veel affiniteit heeft met het opzetten en uitvoeren van interdisciplinair onderzoek. Ook deze kennis en ervaring is belangrijk, gegeven het interdisciplinaire karakter van een Liberal Arts & Science college. De benoemingscommissie was verder onder de indruk van haar visie op de verdere ontwikkeling van het nog relatief jonge EUC waarin de verbinding met de stad Rotterdam ook een belangrijk aandachtspunt is.

Hoogleraar binnen ESSB
Naast Dean wordt Gabriele Jacobs aangesteld als hoogleraar binnen ESSB op hetzelfde vakgebied. Haar onderzoek sluit heel goed aan bij het bestaande onderzoek binnen ESSB. Zij werkt al regelmatig samen met onderzoekers van ESSB, vooral op het terrein van veiligheid. Dit is een mooie een versterking voor de faculteit.
Decaan ESSB Victor Bekkers: “Ik ben verheugd met de komst van professor Jacobs als Dean van EUC en als nieuwe collega binnen ESSB. Niet alleen ik maar ook het College van bestuur hebben er alle vertrouwen in dat de kwaliteiten en betrokkenheid van mevrouw Jacobs zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling en versterking van het EUC, met als uniek kenmerk de sterke verbondenheid met de stad Rotterdam. Daarmee onderstrepen we ook dat het EUC een belangrijk vlaggenschip van de EUR is”.

Onderwijs leidt tot een betere wereld
Gabriele Jacobs over haar nieuwe functie: “Ik kijk zeer naar uit om de verantwoordelijkheid op mij te nemen voor de verdere ontwikkeling van een van de meest bijzondere en mooie onderdelen van de EUR, de Erasmus University College. De missie van het EUC spreekt mij zeer aan: studenten te laten ontdekken en ontwikkelen door middel van intellectuele betrokkenheid bij echte problemen en het bieden van een multidisciplinaire hub binnen de EUR. Het past precies bij de professionele waarden die ik in mijn academische carrière nastreef. Ik ben ervan overtuigd dat onderwijs het krachtigste instrument is dat de mensheid heeft om een betere wereld te maken".

Afscheid Professor Wim Hafkamp
Het College van Bestuur en decaan ESSB hebben veel waardering voor het werk van professor Wim Hafkamp als interim-dean. In het bijzonder voor zijn grote inzet voor en betrokkenheid bij het wel en wee van de medewerkers en studenten. Ook zijn frisse blik op de toekomst van het EUC is daarbij belangrijk geweest. Het profiel en de selectiecriteria voor de functie van Dean zijn vastgesteld in samenwerking met het management team van EUC. Vertegenwoordigers van het MT hebben ook deel uitgemaakt van de selectieprocedure.

Over Gabriele Jacobs
Gabriele Jacobs promoveerde in 1998 aan de Universiteit van Münster, Duitsland, in het kader van een multidisciplinair promotieprogramma van de Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG). Ze werkte als onderzoeker en assistent-professor aan de Universiteit van Keulen (afdeling Economische en Sociale Psychologie) en aan de Business School in Parijs (HEC). Sinds 2000 is zij werkzaam bij RSM en sinds 2017 als hoogleraar. Zij publiceert in een breed scala aan academische tijdschriften op het gebied van organisatiegedrag en management en ook in tijdschriften met een toegepaste focus.

Gabriele Jacobs is directeur van het Centre of Excellence on Public Safety Management (CESAM) (www.rsm.nl/cesam) dat zij in 2014 mede heeft opgericht. Daarnaast heeft ze verschillende EU-projecten en nationale onderzoeksprojecten geïnitieerd en gecoördineerd. Momenteel coördineert zij de Erasmus+ kennis-alliantie "International Security Management".

Ze is academisch directeur van de internationale bacheloropleiding Bedrijfskunde en gaf leiding aan de ontwikkeling van een interdisciplinair internationale executive master programma in security management voor de Europese Unie.

Over het EUC
In zes jaar tijd is er een bruisend en succesvol University College in het Rotterdamse centrum tot stand gebracht. In korte tijd heeft het EUC zich weten te vestigen als vast onderdeel van het Nederlandse University College landschap. Meerdere keren is het EUC met haar Bachelor Liberal Arts and Science in de ranking van Keuzegids Hoger Onderwijs als Top Rated Programme uit de bus gekomen. Daarnaast is er een innovatief onderwijsprogramma ontwikkeld waarbij studenten nauw betrokken worden bij vraagstukken die leven in de stad.

010 Rotterdam Lifestyle/Gezondheid - Vele fietsevenementen zijn of worden afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen!

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - De NN Marathon Rotterdam heeft, net als soortgelijke evenementen in onder meer Londen, Boston en Parijs, een nieuwe datum vastgesteld. De 40ste editie van #demooiste, aanvankelijk gepland op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020, staat nu op de kalender voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

Lees meer...

010Rotterdam Lifestyle - Rosalie (11 jaar) uit Pijnacker speelt op woensdag 21 november een bijzondere rol tijdens de uitzending van het televisieprogramma Tijd voor MAX. In een reportage vertelt Rosalie over haar leven met diabetes.  

Lees meer...

Rotterdams initiatief vol lof ontvangen in binnen- en buitenland

010 Rotterdam Cultuur – Het online optreden dat vrijdag 20 maart is uitgezonden door het Rotterdams Philharmonisch Orkest is in de daaropvolgende dagen door meer dan een miljoen mensen bekeken.

Lees meer...

010 Rotterdam Cultuur- Op vrijdagavond 13 maart is weer tijd voor het enige echte Rotterdamse Boekenbal! De vijfde editie is het alweer en die staat helemaal in het teken van het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers.

Lees meer...

Een exclusief en intiem ontbijt voor twee in de Laurenskerk.
010 Rotterdam Uitgaan - In het kader van de dag van de liefde (14 februari) organiseert de Laurenskerk een bijzondere Valentijns-actie voor de (vroege) lovebirds. Ter plekke wordt een uniek en intiem ontbijt voor twee personen aangeboden. Romantischer kan het niet. 

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Een Sim only deal is een contract met minuten, sms-berichten en data - net als een gewoon gsm-contract. Het belangrijkste verschil is dat je alleen de simkaart betaalt. Je mag dus je gewone gsm behouden, er is geen verplichting om een nieuwe gsm aan te kopen en je mag hetzelfde nummer behouden! Dat maakt het doorgaans veel goedkoper.

Lees meer...

Foto: Eric Bakker Havenbedrijf Rotterdam

010 Rotterdam Economie - De haven van Rotterdam blijft 24/7 operationeel, ook na de aangescherpte maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgekondigd op maandagavond 23 maart 2020 tegen verspreiding van het coronavirus.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Het Rotterdamse bulkoverslagbedrijf EBS krijgt van FNV Havens tot vrijdag 13 maart, 12.00 uur om op de eisen van de werknemers voor een nieuwe cao in te gaan. Als het bedrijf niet akkoord gaat, volgen er werkonderbrekingen voor kortere of langere duur. Dat schrijft de vakbond in een ultimatum aan EBS dat vandaag verstuurd is.

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij/evenement - Vanaf 1 januari 2020 wordt in Rotterdam iedereen geverbaliseerd als men ‘betrapt’ wordt met een lachgasballonnetjes aan de mond. Dit handhaven gebeurt vooral als het gebruik hiervan gepaard gaat met overlast. Rotterdam is de eerste gemeente die het gebruik van dit ‘vrolijke’ gas gaat verbieden. 

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij/Educatie - Op woensdag 13 en donderdag 14 november vindt in het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1.000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 23 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - Naast het bestellen van een taxirit of een maaltijd hebben Rotterdammers nu als eerste in Nederland de mogelijkheid om een elektrische fiets te bestellen via de Uber app. JUMP’s komst naar Rotterdam is onderdeel van Uber’s missie om verschillende transportopties aan te bieden aan gebruikers van de app. Hiermee biedt Uber duurzame en betaalbare vervoersopties voor zowel korte als langere afstanden binnen de stad.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie