Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

75.000 maaltijden gered met anti-verspillingsapp

010Rotterdam Maatschappij/Duurzaamheid - Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Steeds meer ondernemers uit Rotterdam willen voorkomen dat het eten waar zij tijd, liefde en moeite in hebben gestoken, verloren gaat. Om in actie te komen tegen voedselverspilling kiezen al 140 winkels voor een samenwerking met ‘Too Good To Go’.
En zij zijn goed bezig: door samen te werken met de anti-verspillingsapp zijn al 75.000 maaltijden gered. Dat zijn 75.000 maaltijden die sinds januari 2018 op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. En dus: winst voor het milieu, ondernemers en consumenten. 
 

App tegen voedselverspilling
Anti-verspillingsapp Too Good To Go helpt sinds januari 2018 ondernemers die iets willen doen tegen voedselverspilling. Restaurants, supermarkten, bakkerijen, hotels en andere winkels verkopen hun dagelijkse overschotten via de app voor een verlaagde prijs aan consumenten. Hierdoor belanden nog perfect eetbare producten op een bord in plaats van in de vuilnisbak en wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt. Too Good To Go heeft inmiddels een landelijke community van bijna 1 miljoen geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties terechtkunnen om een ‘Magic Box’ te redden. Wat je krijgt bij een locatie, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. De naam ‘Magic Box’ zegt het al: iedere maaltijd is een verrassing. In heel Nederland zijn via de app al 1,2 miljoen maaltijden gered.

Eten redden in Rotterdam
Door heel de stad kunnen maaltijden gered worden. Voor een overheerlijk diner, lunch, brunch of een tussendoortje staan er locaties in de app.
Vlaamsch Broodhuys: Het is geen geheim dat de bakkers bij Vlaamsch Broodhuys bekend staan om het bakken van hun voedzame en smaakvolle zuurdesembrood. Ook ben je aan het juiste adres voor koekjes, cakejes en taartjes. Allemaal veel te lekker om weg te gooien. Voor een Magic Box kun je terecht bij alle locaties in Rotterdam en word je verrast met allerlei heerlijks wat er die dag overblijft.
Westerkaatje: Bij traiteur Westerkaatje in Kralingen bereiden ze dagelijks de lekkerste gerechten, hapjes en maaltijden met verse ingrediënten. Als je kookt met verse ingrediënten wil er nog wel eens iets over zijn. Zonde als de creaties van de kok weggegooid moeten worden. Met het kopen van een Magic Box krijg je een heerlijk verrassingsmenu mee naar huis.
Dudok Patisserie: De heerlijke Dudok appeltaart, gebakken volgens een geheim recept, werd al heel snel behoorlijk beroemd. Vandaag kennen we Dudok niet alleen van de appeltaarten, maar ook van de iconische Red Velvettaart, Citroen Meringuetaart of Brownietaart. Ga voor een Magic Box vol zoetigheid langs bij de patisserie aan de Westewagenstraat.
Rotterdam Marriot Hotel: Bij Rotterdam Marriot Hotel staat iedere ochtend een overheerlijk ontbijt klaar, vol vers en lekker eten. Maar de ene dag hebben de gasten minder trek dan de andere, dus wil er nog wel eens wat overblijven. Check in de Too Good To Go app of er eten overblijft en koop een goed gevulde Magic Box met ontbijtproducten.

010 Rotterdam Lifestyle/Gezondheid - Vele fietsevenementen zijn of worden afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen!

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - De NN Marathon Rotterdam heeft, net als soortgelijke evenementen in onder meer Londen, Boston en Parijs, een nieuwe datum vastgesteld. De 40ste editie van #demooiste, aanvankelijk gepland op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020, staat nu op de kalender voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020.

Lees meer...

010Rotterdam Lifestyle - Rosalie (11 jaar) uit Pijnacker speelt op woensdag 21 november een bijzondere rol tijdens de uitzending van het televisieprogramma Tijd voor MAX. In een reportage vertelt Rosalie over haar leven met diabetes.  

Lees meer...

Rotterdams initiatief vol lof ontvangen in binnen- en buitenland

010 Rotterdam Cultuur – Het online optreden dat vrijdag 20 maart is uitgezonden door het Rotterdams Philharmonisch Orkest is in de daaropvolgende dagen door meer dan een miljoen mensen bekeken.

Lees meer...

010 Rotterdam Cultuur- Op vrijdagavond 13 maart is weer tijd voor het enige echte Rotterdamse Boekenbal! De vijfde editie is het alweer en die staat helemaal in het teken van het thema van de Boekenweek: rebellen en dwarsdenkers.

Lees meer...

Een exclusief en intiem ontbijt voor twee in de Laurenskerk.
010 Rotterdam Uitgaan - In het kader van de dag van de liefde (14 februari) organiseert de Laurenskerk een bijzondere Valentijns-actie voor de (vroege) lovebirds. Ter plekke wordt een uniek en intiem ontbijt voor twee personen aangeboden. Romantischer kan het niet. 

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Een Sim only deal is een contract met minuten, sms-berichten en data - net als een gewoon gsm-contract. Het belangrijkste verschil is dat je alleen de simkaart betaalt. Je mag dus je gewone gsm behouden, er is geen verplichting om een nieuwe gsm aan te kopen en je mag hetzelfde nummer behouden! Dat maakt het doorgaans veel goedkoper.

Lees meer...

Foto: Eric Bakker Havenbedrijf Rotterdam

010 Rotterdam Economie - De haven van Rotterdam blijft 24/7 operationeel, ook na de aangescherpte maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgekondigd op maandagavond 23 maart 2020 tegen verspreiding van het coronavirus.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Het Rotterdamse bulkoverslagbedrijf EBS krijgt van FNV Havens tot vrijdag 13 maart, 12.00 uur om op de eisen van de werknemers voor een nieuwe cao in te gaan. Als het bedrijf niet akkoord gaat, volgen er werkonderbrekingen voor kortere of langere duur. Dat schrijft de vakbond in een ultimatum aan EBS dat vandaag verstuurd is.

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij/evenement - Vanaf 1 januari 2020 wordt in Rotterdam iedereen geverbaliseerd als men ‘betrapt’ wordt met een lachgasballonnetjes aan de mond. Dit handhaven gebeurt vooral als het gebruik hiervan gepaard gaat met overlast. Rotterdam is de eerste gemeente die het gebruik van dit ‘vrolijke’ gas gaat verbieden. 

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij/Educatie - Op woensdag 13 en donderdag 14 november vindt in het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1.000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 23 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - Naast het bestellen van een taxirit of een maaltijd hebben Rotterdammers nu als eerste in Nederland de mogelijkheid om een elektrische fiets te bestellen via de Uber app. JUMP’s komst naar Rotterdam is onderdeel van Uber’s missie om verschillende transportopties aan te bieden aan gebruikers van de app. Hiermee biedt Uber duurzame en betaalbare vervoersopties voor zowel korte als langere afstanden binnen de stad.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie