Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Economie - Een Sim only deal is een contract met minuten, sms-berichten en data - net als een gewoon gsm-contract. Het belangrijkste verschil is dat je alleen de simkaart betaalt. Je mag dus je gewone gsm behouden, er is geen verplichting om een nieuwe gsm aan te kopen en je mag hetzelfde nummer behouden! Dat maakt het doorgaans veel goedkoper.

Kies het Goedkoopste sim only abonnement dat het beste bij je past. Het netwerk stuurt je een nieuwe simkaart, die je vervolgens in je telefoon stopt.

Zodra u een SIM-deal van een netwerk koopt en deze is geactiveerd, betekent dit dat deze simkaart permanent is vergrendeld op dat netwerk , maar niet op jouw telefoon. Je kunt eenvoudig handsets verwisselen, maar je behoudt dezelfde simkaart - met al jouw persoonlijke gegevens, zoals contactnummers, foto's en berichten.

Waarom overschakelen naar een SIM-only deal?

We zetten een aantal voordelen en nadelen voor jou op een rijtje:

  • Kosten - sim only is doorgaans goedkoper dan reguliere gsm-contracten. Of je nu een maandelijks bedrag betaalt of jaarlijks, je betaalt niet voor een geheel nieuwe handset, dus deze kosten zijn in de meeste gevallen meteen lager.
  • Flexibiliteit - Met een SIM-deal heb je meer opties op contractduur. Bij de meeste gsm-contracten zit je minimaal 12 tot 24 maanden vast. SIM-only is doorgaans flexibeler en zijn beschikbaar op contracten van 30 dagen.
  • Kredietcontrole - Als je ooit moeite hebt gehad om een ​​kredietcontrole voor een gsm-contract te doorstaan, dan is een simkaart misschien iets voor jou. Aangezien de netwerkprovider geen dure mobiele telefoon in jouw contract opneemt, maar enkel een relatief goedkope microchip, is dit systeem gemakkelijker om een kredietcontrole door te geven.Grote internetproviders bieden soms aantrekkelijke kortingen aan voor specifieke telefoons. Het kan dus zijn dat je een beetje een compromis moet sluiten over uw bel-, sms- en gegevensvergoeding en het zoeken naar het goedkoopste sim only plan.

Moet ik kiezen voor een korte of lange termijn?

Het hangt ervan af wat jouw prioriteiten . Als je meer flexibiliteit wil, dan zijn er een aantal goede 30-daagse SIM-deals beschikbaar, wat betekent dat je niet gebonden bent aan een lang contract. Als de kosten uw grootste zorg zijn, is het misschien de moeite waard om voor een simkaart van 12 maanden te gaan, omdat dit je maandelijkse kosten verlaagt.

Foto door Adrianna Calvo via Pexels

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur