Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Economie- Wie de afgelopen dagen door het Kleiwegkwartier in Rotterdam Noord heeft gewandeld zal het niet ontgaan zijn: veel ramen van de aanwezige winkels zijn voorzien van sierlijke krijtraamtekeningen.

Brigitte Metz van The Little Departement Store op de Kleiweg kwam met dit idee.  Het geeft de door de Lockdown zo stil geworden winkelstraat plotseling een geheel andere en zonnigere sfeer en bezorgt zowel de winkeliers als de shoppers de lentekriebels.

Kunstenaar achter deze fraaie tekeningen is de 49-jarige Merel Vuil uit het Kleiwegkwartier zelf. Sinds 2017 timmert Merel aan de weg als beeldend kunstenares. Zij geeft schilderworkshops, eerst voor Paintbar en later in centrum Djoj en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in het maken van deze vrolijke etalage beschilderingen. Daarbij laat Merel zich vooral inspireren door de natuur. Naast allerlei soorten bomen, planten, bloemen en vogels zet zij de bijen, vlinders en libellen extra in het zonnetje, om te benadrukken hoe belangrijk deze mooie maar helaas bedreigde diertjes voor ons zijn. Merel brengt niet alleen de lente maar ook de natuur terug naar de Kleiweg en zij tovert daarmee een glimlach op het gezicht van iedereen die een van haar kunstwerken passeert. 

De komende week zal zij wederom een aantal etalages veranderen in fraaie kunstwerken. De raamschilderingen zullen de gehele lente te zien zijn voor het publiek. Meer informatie over het werk van Merel Vuil is te vinden op haar website www.demaansteen.nl of op haar Facebook of Instagrampagina. Ook is er een aparte Instagrampagina van Het Kleiwegkwartier, de winkeliersvereniging aan wie zij deze geweldig leuke opdracht heeft te danken.

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur