Economie & Duurzaamheid & Educatie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Wethouder Arno Bonte krijgt T-shirt gemaakt van textielafval van Rotterdamse marathon overhandigd tijdens Fashion Revolution Week

Foto door Christian van de Kooy

010 Rotterdam Economie & Duurzaamheid - Het T-shirt werd gemaakt door EigenDraads, één van de circulaire bedrijven gevestigd in BlueCity, en Ambercycle en is onderdeel van een pilot die de potentie van chemische recycling van textiel laat zien. Op 23 april, tijdens Fashion Revolution Week in een speciale uitzending van BlueCity Radio, werd het T-shirt overhandigd aan Arno Bonte, de Rotterdamse wethouder Duurzaamheid. Daarna zal het T-shirt voor iedereen te zien zijn in de window expo van BlueCity.

Het textielafval van de Rotterdamse marathon werd aangevuld met afgedankt textiel van Rotterdammers en vervolgens gerecycled tot een nieuw kledingstuk. Waarom? Om te laten zien dat Rotterdam een actieve rol kan, en moet, spelen in het sluiten van de textiel keten en dat initiatieven zoals Ambercycle en EigenDraads het textielafval probleem kunnen verhelpen. Want ondanks dat er in de mode industrie steeds vaker aandacht is voor duurzaamheid, zien verschillende gemeentes de ingezamelde berg met textielafval alleen maar toenemen.

Ambercycle x EigenDraads: Van praat naar draad
EigenDraads is opgericht om bewustwording te creëren bij gemeentes (in Nederland de verantwoordelijke partij voor afvalmanagement) over recycling oplossingen voor de groeiende textielberg. Ambercycle is een voorbeeld van zo’n vooruitstrevend initiatief en biedt een oplossing voor het recyclen van afgedankt textiel. In 2019 besloot EigenDraads daarom met Ambercycle samen te gaan werken om de potentie van chemische recycling van de wereldwijde groeiende textielberg te tonen. 

Boilerplate
BlueCity, gevestigd in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, is een broedplaats voor innovatieve bedrijven waarin met brein, ballen, lef en lol wordt afgekoerst op een economie waarin afval niet bestaat. Met meer dan 35 duurzame ondernemers werken we samen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Daarnaast is BlueCity een plek waar netwerken, kennis en inspiratie worden gedeeld waar, door middel van programmering, zowel BlueCitizens als Rotterdammers van profiteren. Zo creëren we samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Aanbevolen artikelen