Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Rotterdam Maatschappij/Educatie - Op woensdag 13 en donderdag 14 november vindt in het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1.000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 23 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Ter voorbereiding op het evenement hebben de leerlingen op school een opdracht Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding(LOB) uitgevoerd. Waar liggen hun interesses, waar zijn ze goed in? Hierbij maakten zij gebruik van de EIC- “Havenberoepenwijzer” die een digitaal overzicht biedt van de vele verschillende beroepen in de Rotterdamse haven.

Aan het McPort Event 2019 verlenen 14 bedrijven uit de haven en industrie verlenen hun medewerking. Op de beroepen- en opleidingenmarkt brengen zij de verschillende werkzaamheden in beeld. Medewerkers van de mbo-opleidingen van het STC (Scheepvaart en Transport College), het Techniek College Rotterdam, Zadkine, de Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Mainport Institute, Inholland en de Erasmus Universiteit zijn aanwezig om de leerlingen te informeren over de diverse opleidingsmogelijkheden en studies.

Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met een groot aantal interactieve simulaties op de EIC havenexpositie. Zij worden door middel van een app over de expositie geleid. Tenslotte gaan de leerlingen aan de slag met een keuze uit de verschillende doe-activiteiten. ( een quiz, een chemieworkshop, kennismaking met diverse chemische reacties met droogijs, een carrousel over het belang van onderhoud/maintenance van apparaten en installaties, een 3D activiteit en de Alles is techniek experience.

Tenslottte strijden leerlingenteams tijdens “HavenKwizz” wie de meeste kennis heeft over de Rotterdamse haven. Voor elk winnend team is er een leuke prijs te winnen. Quizmaster is Dave van der Wal, entertainer en bekend van RTV Rijnmond.

Het McPort Event wordt georganiseerd door EIC i.s.m. met het bedrijfsleven (bedrijven en de opleidingsfondsen OTIB en OOM en de MBO en HBO-opleidingen in de regio Rotterdam. Het bedrijfsleven ondersteunt McPort financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos aangeboden kregen. EIC is het Educatief Informatie Centrum voor de Haven en Industrie. Jaarlijks bezoeken ca. 22.000 leerlingen het EIC.

Voor meer informatie
Mary Dotsch, directeur EIC Mainport Rotterdam Noordzeeweg 6 3181 ML Rozenburg (havennummer 5325) 06 53617814 of 0181-296029 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Website: www.eic-mainport.nl

 

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine