Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dinsdag 5 oktober, 21.10 uur, VPRO, NPO 2 en donderdag 7 oktober, 17.00 uur YouTube

010 Rotterdam Maatschappij - In deze aflevering van Danny's wereld gaat Danny naar de Wielewaal, een klein buurtje in Rotterdam-Zuid. Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad bepaald dat de wijk gesloopt mag worden. Het wijkje, met circa 500 na-oorlogse woningen, verkeert in slechte staat en mag daarom van de rechter tegen de grond.

De bewoners vechten al jaren tegen de sloop, de nieuwe woningen die op deze plek zullen verrijzen zijn voor de oude bewoners niet betaalbaar. De meeste bewoners wonen al sinds hun geboorte in de Wielewaal en zijn niet van plan hun strijd tegen de sloop op te geven. 'Het is pure discriminatie van mensen met een kleine beurs,' aldus Henny die er al 53 jaar woont.

Over Danny's wereld
Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.

Over Danny Ghosen:
Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny's wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Danny's wereld - aflevering 5: Wijken voor de rijken

dinsdag 5 oktober, 21.10 uur, VPRO, NPO 2 en

donderdag 7 oktober, 17.00 uur op YouTube

 

vpro.nl/dannyswereld

14 afleveringen

#dannyswereld

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner