Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Maatschappij - Verkeersongevallen gebeuren elke dag, maar in de dichtbevolkte steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den haag betreft het vooral fietsers en voetgangers en in mindere mate automobilisten. Ook is er veel sprake van een enkelvoudig verkeersongeval.

In Rotterdam waren er in 2020 de meeste ongelukken in vergelijking met de andere grote steden, waarbij het aantal doden onder automobilisten en bromfietsers hoog is. Ook zijn er aanzienlijke ongevallen waarbij vrachtwagens waren betrokken.

In Rotterdam de meeste ongevallen
In Rotterdam werden in 2020 6.280 verkeersongevallen geregistreerd en is daarmee koploper in Nederland. Het aantal verkeersongevallen is bijna net zo groot als het aantal ongevallen in de provincie Limburg. Risicogroepen zijn vooral fietsers en bromfietsers, jongere en oudere verkeersdeelnemers, maar ook voetgangers. In de meeste situaties beperkte de schade zich tot uitsluitend materiele schade, maar bij de risicogroepen was er dikwijls ook blijvende schade wat onder de noemer smartengeld valt. Kwetsbare verkeersdeelnemers ondervinden dikwijls langdurige klachten die direct te herleiden te zijn aan het ongeval.

Materiele schade en smartengeld
Smartengeld is dikwijls lastig vast te stellen in een schadebedrag. Bij materiele kosten is het een optelsom van kosten die gemaakt zijn en eventueel een vergoeding voor het wegvallen of vermindering van inkomsten. Veel is afhankelijk van de mate van letsel en de toekomstverwachtingen. Bij een ongeval kunnen verborgen kosten ontstaan; medische kosten blijven noodzakelijk of er is hulp nodig voor de dagelijkse noodzakelijke activiteiten zoals thuishulp. Naast de rekeningen is er verdriet omdat het huidige leven significant anders is als voorheen.

Inschakelen advocaat
Het inschakelen van een juridisch adviseur is eigenlijk altijd verstandig zoals een letselschade advocaat in Rotterdam. De kosten van een advocaat zijn voor een slachtoffer kosteloos omdat deze kosten door de tegenpartij worden vergoed. Een advocaat is nodig als er een gerechtelijke procedure gevolgd wordt. Kan een schadeclaim zonder een rechtbankprocedure afgehandeld worden dan kan de zaak door een schadejurist worden behandeld.

Een goed letselschadebureau heeft het nationaal keurmerk letselschade. Het is een waarborg dat volgens vastgestelde richtlijnen en procedures wordt gewerkt. Schadeclaims bij verkeersongevallen worden uitgevoerd door specialistische juristen en advocaten.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Politiek & Maatschappij

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner