google.com, pub-8750051632471764, DIRECT, f08c47fec0942fa0 48ste International Film Festival Rotterdam

Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur -  Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt dit jaar plaats van woensdag 23 januari t/m zondag 3 februari. Twaalf dagen lang is Rotterdam de spannende, mondiale filmhoofdstad met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens, Masterclasses & Talks.

Ook dit jaar zijn er weer speciale themaprogramma's op het festival waarbij kunst, (nieuwe) media en film samenkomen. Daarnaast is festivalhart de Doelen dé ontmoetingsplek voor een hapje en drankje en zijn er live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs. Elke filmavond wordt afgesloten met Club IFFR, een groot feest met Rotterdamse DJ’s in Theater Rotterdam Schouwburg. Het volledige programma gaat woensdag 16 januari online.

De officiële kaartverkoop start vrijdag 18 januari. Meer informatie via www.IFFR.com.

Openingsfilm woensdag 23 januari 2019
Slotfilm zaterdag 2 februari 2019

Programma 2019 IFFR viert de film in al zijn vormen van over de hele wereld. Het programma is verdeeld in vier onderscheidende secties: Bright Future (met daarin de Tiger Competition en de Ammodo Tiger Short Competition), Voices, Deep Focus en Perspectives.

Daarnaast zijn korte films sterk vertegenwoordigd in alle vier de secties.

SPECIALS

Wo 23 jan - Opening Night:
Film & Party Hét moment waar velen het hele jaar naar uitkijken: de officiële aftrap van IFFR 2019. We luiden het festival groots in met een openingsfilm, gevolgd door een weergaloos dansfeest. De perfecte start van twaalf festivaldagen en - nachten die nog voor de boeg liggen. De kick-off van IFFR met de openingsfilm in Pathe Schouwburgplein is voor iedereen toegankelijk. Na de film verplaatst het publiek zich naar de Doelen voor het openingsfeest.

Do 24 jan - VPRO Previewdag
De VPRO Previewdag én de VPRO Reviewdag zijn twee dagen vol filmische hoogtepunten, geselecteerd door de redactie van VPRO Cinema in samenwerking met de IFFR-programmeurs. Succes gegarandeerd.

Don 24 - zon 3 feb (gehele festival) - Masterclasses & Talks
Op IFFR gaan de films door als de aftiteling voorbij is. Elk jaar nodigen we vermaande of opkomende auteurs, eigenzinnige kunstenaars, denkers en onruststokers uit om over hun werk te praten in sociaal-politieke, economische of culturele context. Mensen wier woorden, werk en daden betrokkenheid vereisen; mensen die op hun beurt worden geïnspireerd door de films die we op IFFR vertonen.

Don 24 - zon 3 feb (gehele festival) - Art Directions

 In Art Directions vervagen de grenzen tussen film en kunst met een serie van tentoonstellingen, installaties, gesprekken met makers en optredens gedurende het hele festival. Laat je met Art Directions leiden door het kunstprogramma van IFFR.

RTM - vrijdag 25 januari Een dag lang is LantarenVenster helemaal 010. De hele dag zijn er in elke zaal van filmtheater LantarenVenster non-stop vertoningen van kakelvers werk, zoals nieuwe korte en lange films, maar ook Rotterdamse klassiekers, documentaires, videoclips en installaties – allemaal gemaakt door Rotterdammers. Een dag om niet te missen voor iedere rechtgeaarde Rotterdammer en een perfecte inburgeringscursus in sneltreinvaart voor iedereen van buiten 010!

Ma 28 jan - IFFR x Erasmus Film quiz Een mix van hoog en laag, art house en Hollywood. Erasmus Universiteit en International Film Festival Rotterdam bundelen hun krachten in de enige echte Erasmus Film Quiz op IFFR.

Vr 1 febr - VPRO Reviewdag
De VPRO Previewdag én de VPRO Reviewdag zijn twee dagen vol filmische hoogtepunten, geselecteerd door de redactie van VPRO Cinema in samenwerking met de IFFR-programmeurs. Succes gegarandeerd.

Vr 1 feb - Surprise film
Alsof het festival nog niet genoeg verrassende films heeft, is er elk jaar op de laatste vrijdag als klap op de vuurpijl de surprisefilm. Daar doet het IFFR lekker geheimzinnig over, want de titel wordt niet verklapt totdat de filmvoorstelling is gestart.

Zat 2 feb - Closing Night:
Film & Party Je knippert met je ogen en het is alweer voorbij. Sluit samen met ons de 48ste editie van IFFR af met de exclusieve filmvertoning. Na de film luiden we het festival spectaculair uit met de Closing Party in de Doelen, met diverse dj’s, livemuziek en live acts.

Zon 3 febr – Volkskrantdag
Maak je bezoek aan IFFR compleet met deze vertrouwde golden oldie op de allerlaatste festivaldag op zondag 3 februari 2019. Geniet van vijf speciaal geselecteerde topfilms op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam.

Zon 3 feb - Dag van de Dwarse film
Over smaak valt niet te twisten. Waar de een zijn of haar film van het jaar bekijkt, vindt de ander het een moeilijk te volgen experiment. Op de laatste festivaldag worden vijf van deze eigenzinnige, omstreden titels vertoond tijdens de Dag van de Dwarse Film. Ofwel: meesterlijke cinema voor de hardcore kijker.

010Rotterdam Lifestyle - Rosalie (11 jaar) uit Pijnacker speelt op woensdag 21 november een bijzondere rol tijdens de uitzending van het televisieprogramma Tijd voor MAX. In een reportage vertelt Rosalie over haar leven met diabetes.  

Lees meer...

010Rotterdam Sport - Zaterdag 31 augustus is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 10 en 18 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak, sloep of roeiboot. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid/lifestyle - Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, op 6, 7 en 8 september 2019, organiseert het Nationaal MS Fonds haar eerste roei evenement. Op het drijvend paviljoen aan de Rijnhaven worden roeiapparaten (ergometers) geplaatst.

Lees meer...

010 Rotterdam Kunst/Cultuur - Voor de première ‘Schaapjes op het droge’ is er een theaterbewerking gemaakt van de Duitse succesroman van Anke Stelling Schäfchen im Trockenen. Samen met muzikant en speler Harald Austbø gaan ze dit boek te lijf. Schaapjes op het droge is een tragi-komische voorstelling over ongelijkheid en sociale verliezers. Schaapjes op het droge is een coproductie van Theaterhaus Jena en Theater Rotterdam. Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam. 

Lees meer...

010Rotterdam Kunst/Cultuur - Na de succesvolle familievoorstellingen Woef side story, De Gelaarsde Poes en vorig jaar nog Hamlet de familievoorstelling presenteert Theater Rotterdam dit seizoen ‘Repelsteeltje en de blinde prinses’.

Lees meer...

010 Rotterdam Kunst/Cultuur - Aan het Ouderen Songfestival had Paul Ivo nog nooit meegedaan, hét festival voor zangliefhebbers van 55 en ouder, maar toen hij op 3 oktober j.l. in het Delftse Rietveld Theater in de voorronde stond en, zoals alle kandidaten op piano begeleid door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk, zijn lied zong, wist hij de jury direct voor zich te winnen.

Lees meer...

75.000 maaltijden gered met anti-verspillingsapp

Lees meer...

010Rotterdam Economie/Onderwijs - Decaan prof. dr. Victor Bekkers van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) heeft in overleg met het College van Bestuur (CvB) prof. dr. Gabriele Jacobs per 1 januari 2020 benoemd tot Dean van het Erasmus University College (EUC). Zij volgt de huidige interim-dean prof. dr. Wim Hafkamp op. Prof. dr. Gabriele Jacobs is nu nog verbonden aan Rotterdam School of Management (RSM).

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij/Educatie - Op woensdag 13 en donderdag 14 november vindt in het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1.000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 23 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - Naast het bestellen van een taxirit of een maaltijd hebben Rotterdammers nu als eerste in Nederland de mogelijkheid om een elektrische fiets te bestellen via de Uber app. JUMP’s komst naar Rotterdam is onderdeel van Uber’s missie om verschillende transportopties aan te bieden aan gebruikers van de app. Hiermee biedt Uber duurzame en betaalbare vervoersopties voor zowel korte als langere afstanden binnen de stad.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - Zal de rest van Nederland volgen nu de huurprijzen in de vrije sector in Rotterdam voor het eerst sinds járen aan het dalen zijn? Is dit een voorbode voor landelijke prijsdalingen? Of is dit vast een kleine indicatie voor een mogelijk komende crisis waarvan Den Haag pretendeert dat die nog ver te zoeken is?

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie