Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Cultuur -  Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt dit jaar plaats van woensdag 23 januari t/m zondag 3 februari. Twaalf dagen lang is Rotterdam de spannende, mondiale filmhoofdstad met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens, Masterclasses & Talks.

Ook dit jaar zijn er weer speciale themaprogramma's op het festival waarbij kunst, (nieuwe) media en film samenkomen. Daarnaast is festivalhart de Doelen dé ontmoetingsplek voor een hapje en drankje en zijn er live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs. Elke filmavond wordt afgesloten met Club IFFR, een groot feest met Rotterdamse DJ’s in Theater Rotterdam Schouwburg. Het volledige programma gaat woensdag 16 januari online.

De officiële kaartverkoop start vrijdag 18 januari. Meer informatie via www.IFFR.com.

Openingsfilm woensdag 23 januari 2019
Slotfilm zaterdag 2 februari 2019

Programma 2019 IFFR viert de film in al zijn vormen van over de hele wereld. Het programma is verdeeld in vier onderscheidende secties: Bright Future (met daarin de Tiger Competition en de Ammodo Tiger Short Competition), Voices, Deep Focus en Perspectives.

Daarnaast zijn korte films sterk vertegenwoordigd in alle vier de secties.

SPECIALS

Wo 23 jan - Opening Night:
Film & Party Hét moment waar velen het hele jaar naar uitkijken: de officiële aftrap van IFFR 2019. We luiden het festival groots in met een openingsfilm, gevolgd door een weergaloos dansfeest. De perfecte start van twaalf festivaldagen en - nachten die nog voor de boeg liggen. De kick-off van IFFR met de openingsfilm in Pathe Schouwburgplein is voor iedereen toegankelijk. Na de film verplaatst het publiek zich naar de Doelen voor het openingsfeest.

Do 24 jan - VPRO Previewdag
De VPRO Previewdag én de VPRO Reviewdag zijn twee dagen vol filmische hoogtepunten, geselecteerd door de redactie van VPRO Cinema in samenwerking met de IFFR-programmeurs. Succes gegarandeerd.

Don 24 - zon 3 feb (gehele festival) - Masterclasses & Talks
Op IFFR gaan de films door als de aftiteling voorbij is. Elk jaar nodigen we vermaande of opkomende auteurs, eigenzinnige kunstenaars, denkers en onruststokers uit om over hun werk te praten in sociaal-politieke, economische of culturele context. Mensen wier woorden, werk en daden betrokkenheid vereisen; mensen die op hun beurt worden geïnspireerd door de films die we op IFFR vertonen.

Don 24 - zon 3 feb (gehele festival) - Art Directions

 In Art Directions vervagen de grenzen tussen film en kunst met een serie van tentoonstellingen, installaties, gesprekken met makers en optredens gedurende het hele festival. Laat je met Art Directions leiden door het kunstprogramma van IFFR.

RTM - vrijdag 25 januari Een dag lang is LantarenVenster helemaal 010. De hele dag zijn er in elke zaal van filmtheater LantarenVenster non-stop vertoningen van kakelvers werk, zoals nieuwe korte en lange films, maar ook Rotterdamse klassiekers, documentaires, videoclips en installaties – allemaal gemaakt door Rotterdammers. Een dag om niet te missen voor iedere rechtgeaarde Rotterdammer en een perfecte inburgeringscursus in sneltreinvaart voor iedereen van buiten 010!

Ma 28 jan - IFFR x Erasmus Film quiz Een mix van hoog en laag, art house en Hollywood. Erasmus Universiteit en International Film Festival Rotterdam bundelen hun krachten in de enige echte Erasmus Film Quiz op IFFR.

Vr 1 febr - VPRO Reviewdag
De VPRO Previewdag én de VPRO Reviewdag zijn twee dagen vol filmische hoogtepunten, geselecteerd door de redactie van VPRO Cinema in samenwerking met de IFFR-programmeurs. Succes gegarandeerd.

Vr 1 feb - Surprise film
Alsof het festival nog niet genoeg verrassende films heeft, is er elk jaar op de laatste vrijdag als klap op de vuurpijl de surprisefilm. Daar doet het IFFR lekker geheimzinnig over, want de titel wordt niet verklapt totdat de filmvoorstelling is gestart.

Zat 2 feb - Closing Night:
Film & Party Je knippert met je ogen en het is alweer voorbij. Sluit samen met ons de 48ste editie van IFFR af met de exclusieve filmvertoning. Na de film luiden we het festival spectaculair uit met de Closing Party in de Doelen, met diverse dj’s, livemuziek en live acts.

Zon 3 febr – Volkskrantdag
Maak je bezoek aan IFFR compleet met deze vertrouwde golden oldie op de allerlaatste festivaldag op zondag 3 februari 2019. Geniet van vijf speciaal geselecteerde topfilms op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam.

Zon 3 feb - Dag van de Dwarse film
Over smaak valt niet te twisten. Waar de een zijn of haar film van het jaar bekijkt, vindt de ander het een moeilijk te volgen experiment. Op de laatste festivaldag worden vijf van deze eigenzinnige, omstreden titels vertoond tijdens de Dag van de Dwarse Film. Ofwel: meesterlijke cinema voor de hardcore kijker.

010Rotterdam Sport - Zaterdag 31 augustus is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 10 en 18 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak, sloep of roeiboot. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid/lifestyle - Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, op 6, 7 en 8 september 2019, organiseert het Nationaal MS Fonds haar eerste roei evenement. Op het drijvend paviljoen aan de Rijnhaven worden roeiapparaten (ergometers) geplaatst.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid - Nederlanders dromen vooral van meer tijd voor hobby’s, verre reizen en een droomhuis.¹ 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben nóg een droom: genezing van diabetes. In de aanloop naar de New York Mini Marathon laten deelnemers hun inzet sponsoren om geld in te zamelen. Het Diabetes Fonds haalt met het hardloopevenement op zaterdag 12 oktober de droom van genezing dichterbij.

Lees meer...

Rotterdamse volkszanger verkoopt concert voor vijfde jaar op rij uit

Lees meer...

Gratis concert in Rotterdam op 1 augustus
 
010-Magazine Kunst/Cultuur - Jarenlang had Georgië een Nederlandse first lady en dankzij Wie is de Mol maakte heel Nederland in 2018 kennis met de prachtige Georgische landschappen. Maar wie kent de interessante muziekgeschiedenis van dit Oost-Europese land? Daar brengt het Ricciotti ensemble verandering in! Op 1 augustus laat dit bruisende symfonieorkest Rotterdam kennismaken met Georgische muziek, stukken van Georgische componisten en de virtuoze Georgische klarinettist Levan Tskhadadze. Het concert vindt plaats bij het Tuinpodium van Tante Nino en is gratis toegankelijk.

Lees meer...

1.    De Doelen
Met 450.000 bezoekers per jaar is Concertgebouw De Doelen de op één na grootste concertzaal van Nederland. Op steenworp afstand van Rotterdam Centraal parkeer je hier je felyx op het Schouwburgplein om je avond door te brengen onder het genot van de zoete tonen van je favoriete muziek. Wil jij overdag genieten van mooie muziek dan bieden ze ook lunchconcerten aan, handig als ‘s avonds al afspraken hebt.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010 Rotterdam  Cultuur - In het voorjaar van 2019 opent de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Botanical Wasteland is de nieuwe performance van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, en hun eerste samenwerking met Touki Delphine.

Lees meer...

010 Vlaardingen Duurzaamheid - Een gootje hier, een straatkolk daar. Bij een flinke regenbui zorgen we er met elkaar wel voor dat dat water zijn weg vindt. Maar plotselinge extreme hoosbuien, dat is andere koek. Een hele uitdaging in de stad om al dat water goed weg te laten stromen en de voeten droog te houden. Blauwe daken laten regenwater gefaseerd de grond of het riool in vloeien.

Lees meer...

Foto: Burgemeester Oskam overhandigt de erepenning aan de zoon en de weduwe van Salih Papadogan.

010 Capelle aan de IJssel Maatschappij - Verkeersregelaar Salih Papadogan heeft gisteren postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. Burgemeester Peter Oskam reikte de hoge Koninklijke Onderscheiding in brons uit aan de weduwe Papadogan.

Lees meer...

Deelnemers opschoonacties Rotterdam beloond met voetbalclinic Feyenoord-trainers

Van links naar rechts op de achtergrond: Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Helene van Zutphen en Bert Wijbenga tijdens de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Foto: Annemieke Kok.

010 Rotterdam Duurzaamheid - Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop gaven vandaag in aanwezigheid van wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag.

Lees meer...

Hulphond Nederland zoekt voor regio Schiedam naar warm thuis voor hulphonden

010 Schiedam Maatschappij - Hulphond Nederland is voor de regio Schiedam op zoek naar gastgezinnen die een Therapie-hulphond een warm thuis willen bieden. De stichting zet hulphonden in bij therapie en coaching voor jongeren met uiteenlopende gedragsproblematiek. Deze honden met een belangrijke baan hebben ook een thuis nodig. Een warm en liefdevol thuis waar de Therapie-hulphonden kunnen wonen, slapen en gewoon lekker hond kunnen zijn.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie