Economie & Duurzaamheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam - Op het Emmauscollege te Rotterdam werken excellente leerlingen uit 5VWO aan het project M-Excellent met als onderwerp Media en Beïnvloeding. De leerlingen volgden diverse colleges van specialisten op het gebied van reclame, psychologie, marketing en communicatie.Na deze informatie vergaard te hebben, konden ze aan de slag met het daadwerkelijke project: het opzetten van een campagne voor Koelestudenten, een initiatief van Jongeren Milieu Actief en Milieudefensie.

De zeven leerlingen hebben voor deze campagne een filmpje opgenomen met een student in de hoofdrol. De boodschap van het filmpje luidt: 'Bespaar energie en geld!' In het filmpje laat de student op een speelse maar pakkende manier zien hoe je door kleine aanpassingen in je ochtendritueel, geld en energie kan besparen. Om het filmpje viral te laten gaan, hebben de leerlingen gekozen voor een slimme marketingstrategie. De pakkende titel van het filmpje is namelijk 'Gratis festivalkaartje?'; door zuiniger met energie om te gaan kunnen de kijkers op jaarbasis genoeg geld besparen om hun favoriete festival bij te wonen.

Ook hebben de leerlingen contact opgenomen met de band Sunday Sun, rising stars in de muziekindustrie. Hun nummer 'I Call You Honey', dat als achtergronddeuntje is gebruikt, klinkt als muziek in de oren. Momenteel zijn de leerlingen druk bezig met het verspreiden van het filmpje door middel van sociale media. De leerlingen hebben de lat hoog gelegd en streven naar 50.000 views op Youtube.

 

Wilt u het filmpje ook bekijken? Ga naar www.koelestudenten.nl.

010Rotterdam Sport - Zaterdag 31 augustus is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 10 en 18 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak, sloep of roeiboot. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid/lifestyle - Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, op 6, 7 en 8 september 2019, organiseert het Nationaal MS Fonds haar eerste roei evenement. Op het drijvend paviljoen aan de Rijnhaven worden roeiapparaten (ergometers) geplaatst.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid - Nederlanders dromen vooral van meer tijd voor hobby’s, verre reizen en een droomhuis.¹ 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben nóg een droom: genezing van diabetes. In de aanloop naar de New York Mini Marathon laten deelnemers hun inzet sponsoren om geld in te zamelen. Het Diabetes Fonds haalt met het hardloopevenement op zaterdag 12 oktober de droom van genezing dichterbij.

Lees meer...

010Rotterdam Cultuur - Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuseren met proeverijen, muziek en foodtrucks en vertellen distillateurs en bartenders alles over cocktailcreaties en de rijke historie van de jeneverbranche. Niemand minder dan cocktail queen Tess Posthumus trapt de zaterdag af met de lancering van haar nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’.

Lees meer...

Nederlandse première van prijswinnende Tsjechisch-Slovaakse film '
22 september, KINO, Rotterdam

Lees meer...

010Schiedam Cultuur – Al weer de 35e editie van de Brandersfeesten! Eten in alle kleuren en geuren lokken de bezoekers naar verschillende eettentjes en restaurants tijdens het zo bekende Brandersweekend. Een snelle hap of uitgebreide lunch? Het aanbod is groot. Dus, mis het niet!

Lees meer...

010Rotterdam Economie/Onderwijs - Decaan prof. dr. Victor Bekkers van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) heeft in overleg met het College van Bestuur (CvB) prof. dr. Gabriele Jacobs per 1 januari 2020 benoemd tot Dean van het Erasmus University College (EUC). Zij volgt de huidige interim-dean prof. dr. Wim Hafkamp op. Prof. dr. Gabriele Jacobs is nu nog verbonden aan Rotterdam School of Management (RSM).

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010 Rotterdam  Cultuur - In het voorjaar van 2019 opent de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Botanical Wasteland is de nieuwe performance van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, en hun eerste samenwerking met Touki Delphine.

Lees meer...

010 Politiek/Maatschappij/Onderwijs - Dinsdag 10 september geeft minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker een gastcollege in het auditorium van Inholland Rotterdam. Op uitnodiging van de opleidingen HBO-Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening vertelt de minister over zijn drijfveren voor de politiek en de belangen van de rechtsstaat en rechtsbescherming. Ook gaat hij in op zijn plannen voor de herziening van het stelsel voor gesubsidieerde rechtsbijstand en de kansen voor hbo'ers in dit stelsel.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - Nationale award van Het Wijntheater zet voor het tweede jaar wijnvrouwen in de schijnwerpers. Op 24 september 2019 maken register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) en Clarissa Slingerland (MissPublicity) tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de eerste nominatie bekend voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Met de verkiezing, die voor het tweede jaar wordt gehouden, krijgen professionele wijnvrouwen met passie voor het vak een podium. Winnares van de felbegeerde titel Wijnvrouw van het Jaar 2019 is Birthe van Meegeren. Als onderdeel van de prijs zal Birthe in het nieuwe seizoen deel uitmaken van de vakjury.

Lees meer...

Foto: Burgemeester Oskam overhandigt de erepenning aan de zoon en de weduwe van Salih Papadogan.

010 Capelle aan de IJssel Maatschappij - Verkeersregelaar Salih Papadogan heeft gisteren postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. Burgemeester Peter Oskam reikte de hoge Koninklijke Onderscheiding in brons uit aan de weduwe Papadogan.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie