Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Foto: Lilian-van-Rooij

010 Rotterdam Maatschappij - De Rotterdamse vlogger Selma Omari en comedian Arbi El Ayachi, ook uit Rotterdam, zijn twee van de acht hoofdpersonen in de nieuwe NTR-serie Moslims Zoals Wij, die van 17 t/m 21 december dagelijks te zien is na Nieuwsuur op NPO 2. In deze serie wonen acht moslims met uiteenlopende opvattingen en overtuigingen tien dagen in één huis.

Selma (24), van Marokkaans-Iraakse achtergrond, is een bekende vlogger. Ze zoekt grenzen op en vertoont zich wel eens ‘gewaagd’ gekleed in haar vlogs. Tegelijkertijd verdiept ze zich ook in haar geloof - ze bidt 5 keer per dag, vast en volgt online lezingen over Islam.

Arbi El Ayachi is een Vlaams-Marokkaanse comedian, 42, jaar, getrouwd en ook hij woont in Rotterdam. Hij is traditioneel islamitisch opgevoed en naarmate hij ouder werd heeft hij meer zijn eigen visie op de islam ontwikkeld. Hij voelt zich vaak in een hokje gestopt, waarin hij zich niet thuisvoelt.

Over Moslims Zoals Wij

Wat gebeurt er als acht Nederlandse moslims met uiteenlopende opvattingen en overtuigingen bij elkaar gaan wonen en onderling gaan bepalen wat de leefregels zijn? In Moslims Zoals Wij wonen vier mannen en vier vrouwen tien dagen samen in een huis nabij Roermond. Met de nodige zelfkritiek geeft ieder zijn mening over religie, samenleving en gemeenschap. Ook worden er uitstapjes in de omgeving gemaakt.

De diversiteit binnen de moslimgemeenschap is enorm. Ondanks alle polemiek kan niemand spreken uit naam van ‘de moslims’. Velen worstelen met de vraag hoe een echt goede moslim te zijn, wat het betekent om moslim te zijn, hoe te leven in de geest van islam en hoe dat past in de huidige Nederlandse samenleving. Een televisiereeks die de vinger legt op een aantal dilemma’s van de huidige tijd.

Moslims Zoals Wij is de Nederlandse versie van de BBC-serie Muslims Like Us uit 2016, die werd bekroond met een prestigieuze BAFTA Award. Nadien werd ook een Australische versie gemaakt.

 

Uitzendingen: maandag 17 t/m vrijdag 21 december 2018, 22.55 uur, NPO 2.

 

Moslims Zoals Wij wordt geproduceerd door Sputnik Media in opdracht van de NTR.

010 Rotterdam Lifestyle & Gezondheid - Het Rotterdamse bedrijf Verstegen kreeg vorige week de 'Business & Biodiversity' Award toegekend. Een bedrijf komt alleen in aanmerking voor deze awards als ze de top-12 van de Koning Willem I Stichting Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap hebben bereikt. Een speciale gebeurtenis.

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - De legendarische doelman Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste keepers uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer...

Van supporters – voor supporters

010 Rotterdam Sport - De Kuip leeft. Prikkelt. Daagt uit. Moedigt aan. Het stadion beweegt op het ritme van onze collectieve ademhaling waarbij gebouw en wij - de supporters - samensmelten tot één.

Lees meer...

Event makers produceren het event, TV makers verzorgen de live uitzending - 010 Rotterdam Kunst & cultuur - Door ervaren tv-makers te koppelen aan door de wol geverfde eventmanagers en eventbureaus gaat LIVE EVENT TV een nieuwe impuls geven aan hybride events.

Lees meer...

Reorganisatie onvermijdelijk door coronacrises - 010 Rotterdam Kunst & Cultuur - Het Maritiem Museum Rotterdam moet door de coronacrisis noodgedwongen reorganiseren en afscheid nemen van 11 medewerkers. Dat is ongeveer 14% van het vaste personeel. Door de crisis kan het museum tot dit moment een beperkt aantal bezoekers in het museum ontvangen en loopt veel inkomsten mis.

Lees meer...

010 Rotterdam Cultuur & Uitgaan/Horeca - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Rotterdam lanceert per dinsdag 3 november een placemat om meer verbinding te creëren in de stad.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Door vooraf een goede berekening te maken van wat je kunt lenen, krijg je meer duidelijkheid en voorkom je dat je verkeerd gaat zoeken naar een lening. Houd hierbij ook rekening met je maandlasten en eigen geld. Wil je berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen? Wij helpen je een handje.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Elektrisch vliegen kwam tot voor kort maar moeilijk van de grond. De batterijen die nodig zijn voor de aandrijving zouden bijvoorbeeld zo groot zijn, dat er in het vliegtuig geen passagier meer bij kan.

Lees meer...

Sherayca Isidora is financieel helpverlener bij Stichting Welzijn Cappelle (foto: Frank de Roo)

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij en politiek - In september starten de opnames van de Rotterdamse horrorfilm ‘Exhibit #8’. 'Make Way Film’ produceert de film die draait rondom een gruwelijk maar realistisch thema: de vermissing van vluchtelingen uit asielzoekerscentra die jaarlijks op grote schaal plaatsvindt.

Lees meer...

010 Schiedam Maatschappij - Niet te geloven, maar waar. Bezoek je met je kinderen een van je dierbaren die begraven ligt op een begraafplaats, laat je heel even je kinderen spelen op een graafmachine en die komen dan terug met een menselijk bot en een kunstgebit. Een bizarre vondst, een beetje horror en wat buitengewoon ‘slordig’ van hoogstwaarschijnlijk de graafmachinemedewerker van de Schiedamse begraafplaats Beukenhof die waarschijnlijk een graf aan het ruimen was.

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij/evenement - Vanaf 1 januari 2020 wordt in Rotterdam iedereen geverbaliseerd als men ‘betrapt’ wordt met een lachgasballonnetjes aan de mond. Dit handhaven gebeurt vooral als het gebruik hiervan gepaard gaat met overlast. Rotterdam is de eerste gemeente die het gebruik van dit ‘vrolijke’ gas gaat verbieden. 

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie