Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Maatschappij - Onzichtbaar ligt onder de Nieuwe Maas sinds 1942 de trots van Rotterdam. De Maastunnel. De oudste tunnel van Nederland en een van de grootste bouwwerken uit die tijd. De tunnel verbindt niet alleen de oevers van Noord en Zuid met elkaar maar speelt sinds de opening een cruciale rol in de geschiedenis van de stad en de levens van de Rotterdammers. En na al die tijd is men er nog niet uit: loopt die tunnel nu van Zuid naar Noord of van Noord naar Zuid?

Bereken je premie - ZorgDirect 

In het geschiedenisprogramma Andere Tijden zaterdag verhalen over en herinneringen aan de Maastunnel: om 21.20 uur op NPO 2. Presentatie: Hans Goedkoop.

Zaterdag 1 december, 21.20 uur, NPO 2

Andere Tijden (NTR/VPRO)

<

Aflevering: De Maas weer onderdoor

010 Rotterdam Lifestyle & Gezondheid - Het Rotterdamse bedrijf Verstegen kreeg vorige week de 'Business & Biodiversity' Award toegekend. Een bedrijf komt alleen in aanmerking voor deze awards als ze de top-12 van de Koning Willem I Stichting Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap hebben bereikt. Een speciale gebeurtenis.

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - De legendarische doelman Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste keepers uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer...

Van supporters – voor supporters

010 Rotterdam Sport - De Kuip leeft. Prikkelt. Daagt uit. Moedigt aan. Het stadion beweegt op het ritme van onze collectieve ademhaling waarbij gebouw en wij - de supporters - samensmelten tot één.

Lees meer...

Event makers produceren het event, TV makers verzorgen de live uitzending - 010 Rotterdam Kunst & cultuur - Door ervaren tv-makers te koppelen aan door de wol geverfde eventmanagers en eventbureaus gaat LIVE EVENT TV een nieuwe impuls geven aan hybride events.

Lees meer...

Reorganisatie onvermijdelijk door coronacrises - 010 Rotterdam Kunst & Cultuur - Het Maritiem Museum Rotterdam moet door de coronacrisis noodgedwongen reorganiseren en afscheid nemen van 11 medewerkers. Dat is ongeveer 14% van het vaste personeel. Door de crisis kan het museum tot dit moment een beperkt aantal bezoekers in het museum ontvangen en loopt veel inkomsten mis.

Lees meer...

010 Rotterdam Cultuur & Uitgaan/Horeca - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Rotterdam lanceert per dinsdag 3 november een placemat om meer verbinding te creëren in de stad.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Door vooraf een goede berekening te maken van wat je kunt lenen, krijg je meer duidelijkheid en voorkom je dat je verkeerd gaat zoeken naar een lening. Houd hierbij ook rekening met je maandlasten en eigen geld. Wil je berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen? Wij helpen je een handje.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Elektrisch vliegen kwam tot voor kort maar moeilijk van de grond. De batterijen die nodig zijn voor de aandrijving zouden bijvoorbeeld zo groot zijn, dat er in het vliegtuig geen passagier meer bij kan.

Lees meer...

Sherayca Isidora is financieel helpverlener bij Stichting Welzijn Cappelle (foto: Frank de Roo)

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij en politiek - In september starten de opnames van de Rotterdamse horrorfilm ‘Exhibit #8’. 'Make Way Film’ produceert de film die draait rondom een gruwelijk maar realistisch thema: de vermissing van vluchtelingen uit asielzoekerscentra die jaarlijks op grote schaal plaatsvindt.

Lees meer...

010 Schiedam Maatschappij - Niet te geloven, maar waar. Bezoek je met je kinderen een van je dierbaren die begraven ligt op een begraafplaats, laat je heel even je kinderen spelen op een graafmachine en die komen dan terug met een menselijk bot en een kunstgebit. Een bizarre vondst, een beetje horror en wat buitengewoon ‘slordig’ van hoogstwaarschijnlijk de graafmachinemedewerker van de Schiedamse begraafplaats Beukenhof die waarschijnlijk een graf aan het ruimen was.

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij/evenement - Vanaf 1 januari 2020 wordt in Rotterdam iedereen geverbaliseerd als men ‘betrapt’ wordt met een lachgasballonnetjes aan de mond. Dit handhaven gebeurt vooral als het gebruik hiervan gepaard gaat met overlast. Rotterdam is de eerste gemeente die het gebruik van dit ‘vrolijke’ gas gaat verbieden. 

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie