Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Het Leger des Heils in Rotterdam is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor in de ReShare Store. In deze kledingwinkel zijn extra handen nodig voor in het hele proces, van binnenkomst van de kleding tot de verkoop. Daarnaast helpen vrijwilligers de klanten bij het passen en uitzoeken van kleding en gaan ze het gesprek aan.

De ReShare Stores van het Leger des Heils hebben een sociaal karakter en zijn een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is mooie tweedehands kleding te koop voor een lage prijs. Bezoekers variëren van mensen met een smalle beurs en mensen die graag duurzame kleding dragen. Meer informatie is te vinden op www.werkenbijhetlegerdesheils.nl.

Vrijwilliger ReShare Store Rotterdam

Voor onze ReShare Store aan de Zwart Jansstraat 33 te Rotterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De ReShare Store verkoopt mooie tweedehands kleding voor een lage prijs. Iedereen is er welkom: of je nu weinig te besteden hebt of graag tweedehands koopt vanuit duurzaamheidsoverwegingen óf omdat je iets unieks wilt. Bovendien heeft de winkel een sociaal karakter en is het een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat je doet

De taken van de vrijwilliger zijn gericht op het hele proces van binnenkomst van de kleding tot de verkoop.

Wil jij ons helpen met het verkopen van de kleding, onze klanten helpen met passen en uitzoeken en vind jij het leuk om contact te hebben met andere mensen? En vind jij het Leger des Heils een goed doel dat je wilt steunen door middel van vrijwilligerswerk? Dan is dit precies wat je zoekt!

Wij vragen

je hebt affiniteit met onze doelgroep;

je hebt ervaring of affiniteit met mode en of kledingverkoop;

je kunt goed luisteren en dingen uitleggen;

je bent trouw in je afspraken en geduldig;

je bent bereid om wekelijks minimaal 1 vast(e) dag(deel) te komen;

wij verwachten dat je de doelstellingen van Leger des Heils ReShare kunt onderschrijven.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen vrijwilliger en deelnemer. De kosten hiervan worden vergoed.

Wij bieden

Waardering, gezelligheid en begeleiding.

Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd.

Reageren kan via: https://www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/alle-vacatures/details/vrijwilliger-reshare-store-rotterdam/

010Rotterdam Sport - Zaterdag 31 augustus is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte. De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 10 en 18 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak, sloep of roeiboot. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont’ en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid/lifestyle - Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, op 6, 7 en 8 september 2019, organiseert het Nationaal MS Fonds haar eerste roei evenement. Op het drijvend paviljoen aan de Rijnhaven worden roeiapparaten (ergometers) geplaatst.

Lees meer...

010Rotterdam Sport/gezondheid - Nederlanders dromen vooral van meer tijd voor hobby’s, verre reizen en een droomhuis.¹ 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben nóg een droom: genezing van diabetes. In de aanloop naar de New York Mini Marathon laten deelnemers hun inzet sponsoren om geld in te zamelen. Het Diabetes Fonds haalt met het hardloopevenement op zaterdag 12 oktober de droom van genezing dichterbij.

Lees meer...

bevolkingsontwikkeling brengt 500 ‘babyprofessionals’ en babymarkt bij elkaar

Lees meer...

010Rotterdam Cultuur - Op dinsdag 5 november gaat de voorstelling DYING TOGETHER - Earth van Third Space / Lotte van den Berg in première bij Theater Rotterdam. De voorstelling is het laatste deel van een tweeluik, waarvan het eerste deel DYING TOGETHER - Humans afgelopen seizoen in première ging bij Theater Rotterdam en de Keuze van de Criticus was van Theaterkrant. Beide delen stellen de vraag centraal hoe kijken naar de manier waarop we samen sterven ons nieuw inzicht geeft in de manier waarop we samen leven. Waar het eerste deel onze onderlinge relaties als mens en het collectief sterven in rampen van deze tijd onderzoekt, kijkt het tweede deel naar onze relatie met de aarde en het uitsterven van grote en kleine ecosystemen.

Lees meer...

010Rotterdam Kunst/Cultuur - Rotterdammer Ronald Hunter is dit seizoen een van de deelnemers in het Omroep MAX-programma Sterren Op Het Doek. De in het pittoreske Delfshaven gevestigde kunstenaar kreeg de opdracht om stadgenoot Lee Towers te portretteren. Tijdens de uitzending op 22 oktober zal blijken of de cultzanger zijn doek mee naar huis neemt.

Lees meer...

75.000 maaltijden gered met anti-verspillingsapp

Lees meer...

010Rotterdam Economie/Onderwijs - Decaan prof. dr. Victor Bekkers van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) heeft in overleg met het College van Bestuur (CvB) prof. dr. Gabriele Jacobs per 1 januari 2020 benoemd tot Dean van het Erasmus University College (EUC). Zij volgt de huidige interim-dean prof. dr. Wim Hafkamp op. Prof. dr. Gabriele Jacobs is nu nog verbonden aan Rotterdam School of Management (RSM).

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - Zal de rest van Nederland volgen nu de huurprijzen in de vrije sector in Rotterdam voor het eerst sinds járen aan het dalen zijn? Is dit een voorbode voor landelijke prijsdalingen? Of is dit vast een kleine indicatie voor een mogelijk komende crisis waarvan Den Haag pretendeert dat die nog ver te zoeken is?

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij - "Ons land telt steeds meer 'kleine eters'', stelt Sandra de Blaeij, mede-oprichter van de website KleinePorties.nl. Het restaurantplatform dat nog maar ruim een jaar geleden is gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig platform dat restaurants en kleine eters samenbrengt. KleinePorties heeft inmiddels een landelijke dekking in Nederland en België. Op maandag 23 september 2019 is het duizendste restaurant gepubliceerd op de site. Momenteel zijn er zo 5 miljoen 'kleine eters' in Nederland.

Lees meer...

De Break maakt het mede mogelijk dat een jeugdige thuis kan blijven wonen

010Rotterdam Maatschappij - Op 24 september opent Hanny Visser, wethouder PRO Sliedrecht, officieel De Break op ASVZ locatie Merwebolder. In deze zogenoemde harmonica-voorziening werken Agathos (onderdeel van Lelie Zorggroep), ASVZ, Enver, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en Yulius samen. De zorginstanties bundelen hun krachten om jeugdigen tijdelijke ondersteuning op maat te bieden, zodat zij thuis kunnen blijven wonen.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie