Politiek & Maatschappij
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De Break maakt het mede mogelijk dat een jeugdige thuis kan blijven wonen

010Rotterdam Maatschappij - Op 24 september opent Hanny Visser, wethouder PRO Sliedrecht, officieel De Break op ASVZ locatie Merwebolder. In deze zogenoemde harmonica-voorziening werken Agathos (onderdeel van Lelie Zorggroep), ASVZ, Enver, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en Yulius samen. De zorginstanties bundelen hun krachten om jeugdigen tijdelijke ondersteuning op maat te bieden, zodat zij thuis kunnen blijven wonen.

Wat doet De Break
De Break biedt een plek waar jeugdigen met meerdere problemen, zoals psychische of gedragsproblemen en/of een lichte verstandelijke beperking, tijdelijk rust en stabiliteit kunnen vinden als dat in de thuissituatie even niet lukt. Zij krijgen de begeleiding die bij hen past en kunnen indien nodig/gewenst blijven logeren. Naar school gaan, sporten of reeds ingezette behandeling of begeleiding blijven gewoon doorgaan. Met ondersteuning vanuit de verschillende specialismen in één voorziening willen we voorkomen dat de thuissituatie escaleert. De inzet van De Break is altijd onderdeel van een integraal plan van aanpak in de thuissituatie.

 

Samenwerking op meerdere gebieden
De ondersteuning in de Break wordt geleverd door een team van medewerkers van de samenwerkende organisaties, een combinatie van medewerkers uit de jeugdzorg (J&O), gehandicaptenzorg (VG) en geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Overige ondersteuning en/of behandeling wordt ook door één of meerdere van deze organisaties geboden. Op deze manier krijgt de jeugdige het beste van wat al deze organisaties te bieden hebben. Een jeugdige kan maximaal voor een half jaar gebruik maken van het aanbod van De Break. Het gaat dan om één of meerdere nachten per week.

Locatie
De Break bevindt zich op het terrein van ASVZ locatie Merwebolder (Spinnershoek 10) en is direct toegankelijk vanaf de straat Craijensteijn die langs het terrein van ASVZ loopt.  De oprit van De Break bevindt zich direct naast sporthal De Basis.

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig wat we precies doen, wil je komen kijken of heb je vragen? Kijk op www.debreak.nl of neem contact op met Marcel Jans (06-83283995 of 0184-491428) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

010 Rotterdam Sport - De legendarische doelman Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de beste keepers uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer...

Van supporters – voor supporters

010 Rotterdam Sport - De Kuip leeft. Prikkelt. Daagt uit. Moedigt aan. Het stadion beweegt op het ritme van onze collectieve ademhaling waarbij gebouw en wij - de supporters - samensmelten tot één.

Lees meer...

010 Rotterdam Lifestyle/Gezondheid - Vele fietsevenementen zijn of worden afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen!

Lees meer...

010 Rotterdam Kunst & Cultuur - Boijmans Ahoy drive-thru museum is onder grote belangstelling geopend. Direct nadat de kaartverkoop vorige week werd gestart, was de run op tickets groot.

Lees meer...

Een derde van de Nederlanders maakt zich zorgen over het voortbestaan van culturele instellingen, maar slechts 4% heeft actief gedoneerd

010 Rotterdam Cultuur - Op 1 juni aanstaande mogen culturele instellingen hun deuren weer openen voor het publiek. Hierbij gelden echter strenge regels. Zo moeten bezoekers aan culturele instellingen anderhalve meter afstand bewaren en moet een bezoeker in alle gevallen van tevoren reserveren.

Lees meer...

010 Rotterdam Uitgaan - Het Rotterdamse podium BIRD brengt met 'BIRD on the block' de artiest naar je binnentuin. Rotterdammers kunnen zich vanaf nu opgeven voor een akoestisch privéconcert in hun besloten binnentuin. Uiteraard kan de buurt meegenieten, maar wel vanuit hun eigen tuin of balkon!

Lees meer...

Bekende pop-up aan de Maas nodigt vrienden uit voor vernieuwd concept

010 Rotterdam Economie - Het bekende pop-up restaurant A La Plancha opent deze zomer na een jaar ‘pauze’ haar deuren op het Rotterdamse Noordereiland. Met meer ruimte op de kades en diverse uitgiftepunten voor eten en drinken wordt de opstelling en invulling van het tijdelijke restaurant iets anders.

Lees meer...

Ruim 600 studenten namen deel aan online businessgame van Edumundo
Foto: De uitreiking van het NK Businessgames gebeurde via een live stream op YouTube.

010 Rotterdam Educatie - De educatieve uitgeverij Edumundo sloot vandaag het eerste Nederlandse kampioenschap sinds de intelligente lockdown af. Op 30 maart j.l. lanceerde Edumundo het Nationaal Kampioenschap Businessgames, waarin studenten op een speelse manier en vanuit huis hun kennis toepassen op een fictieve business.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie Duurzaamheid - Voor de derde keer op rij is de CO2-uitstoot van de Rotterdamse industrie vorig jaar gedaald. De belangrijkste oorzaak is een verschuiving in de elektriciteitsproductie van kolencentrales naar gasgestookte centrales.

Lees meer...

010 Schiedam Maatschappij - Niet te geloven, maar waar. Bezoek je met je kinderen een van je dierbaren die begraven ligt op een begraafplaats, laat je heel even je kinderen spelen op een graafmachine en die komen dan terug met een menselijk bot en een kunstgebit. Een bizarre vondst, een beetje horror en wat buitengewoon ‘slordig’ van hoogstwaarschijnlijk de graafmachinemedewerker van de Schiedamse begraafplaats Beukenhof die waarschijnlijk een graf aan het ruimen was.

Lees meer...

010 Rotterdam Maatschappij/evenement - Vanaf 1 januari 2020 wordt in Rotterdam iedereen geverbaliseerd als men ‘betrapt’ wordt met een lachgasballonnetjes aan de mond. Dit handhaven gebeurt vooral als het gebruik hiervan gepaard gaat met overlast. Rotterdam is de eerste gemeente die het gebruik van dit ‘vrolijke’ gas gaat verbieden. 

Lees meer...

010Rotterdam Maatschappij/Educatie - Op woensdag 13 en donderdag 14 november vindt in het EIC Mainport Rotterdam in Rozenburg het McPort Event plaats. Ca. 1.000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 23 scholen uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven en industrie om zich te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie