Politiek
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Maatschappij - Begin oktober opende wethouder Struijvenberg de nieuwe ronde van de Buzinezzclub in Rotterdam en feliciteerde hij 19 jongeren die succesvol de uitkering uit zijn. 20 Rotterdamse jongeren met een uitkering staan startklaar om aan het programma deel te nemen. De organisatie biedt een halfjaarprogramma waarin jongeren werken aan het vinden van een baan, opleiding of de start van een eigen buzinezz. 

Gemiddeld is 60% van de jongeren binnen vier maanden uit de uitkering. In totaal krijgen zij drie jaar begeleiding.

Start nieuwe ronde Buzinezzclub Rotterdam

Tijdens de kick-off werden huidige en nieuwe jongeren in de schijnwerper gezet en sprak wethouder Struijvenberg hen bemoedigend toe. Wethouder Struijvenberg: “Het mooie aan de Buzinezzclub is de persoonlijke aandacht voor de jongeren en de eigen verantwoordelijkheid waar ze op aangesproken worden. De focus is duurzaam de uitkering uit en dat is mogelijk dankzij die persoonlijke aandacht en nazorg.” En die aanpak werkt. Jaarlijks doorlopen 120 jongeren het programma in Rotterdam. Gemiddeld vindt 30% een baan die bij ze past, begint 20% met een opleiding en start 10% van de jongeren een eigen onderneming. 

 

 

Leven zonder uitkering

De jeugdwerkloosheidcijfers dalen, maar nog steeds leven veel jongeren van een uitkering. Laura van Halteren (hoofdtrainer van de Buzinezzclub Rotterdam): “Het programma bestaat uit workshops, trainingen en begeleiding van een vrijwillige coach uit het bedrijfsleven. De jongeren volgen een halfjaarprogramma en krijgen tot drie jaar lang coaching. Bovendien staan we ook bij terugval voor hen klaar. Ons programma is anders dan anderen, doordat wij de droom van jongeren centraal zetten en daar écht mee aan de slag gaan.”

Eén van de jongeren die de afgelopen maanden het Buzinezzclubprogramma volgde is Claudia. Binnenkort start ze met haar droomstudie International Business and Languages. Claudia: “Ik dacht eerst dat de Buzinezzclub een sollicitatietraject was en dat ik een bepaalde richting gepusht zou worden. Dat idee veranderde na het eerste gesprek. Er werd gevraagd naar mijn passies. Het draait hier echt om mij!”

 

 

 

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

23 januari 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie

Mediamarkt