Politiek
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Politiek - Op 21 februari, precies een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen, slaan R'damse Nieuwe, Rot.Jong, JongR en Venture Café de handen ineen voor een evenement gericht op de jonge Rotterdammer.

Verschillende Rotterdamse politieke partijen gaan deze avond bij Arminius met elkaar in debat over vier onderwerpen die spelen bij stemgerechtigden onder de 35 jaar. Onder andere stellingen over cultuur en Rotterdam als woon-, werk- en ondernemersstad komen voorbij. Daarbij worden ruim 300 toeschouwers verwacht. Deze jonge kiezers krijgen de kans om met politici in gesprek te gaan over de zaken die zij van belang vinden voor henzelf en de toekomst van hun stad. Rajae El Mouhandiz en Kim Coppes zullen als host en debatleider de discussies modereren.

Stem van de jonge stad

De ogen zijn gericht op één van de jongste woonplaatsen van Nederland. Voor welke toekomst kiezen starters en young professionals? Waar gaan zij op stemmen en waarop baseren zij hun beslissing? Als netwerkorganisaties voor jonge en ondernemende Rotterdammers willen R'damse Nieuwe, Rot.Jong, JongR en Venture Café deze groep kiezers de kans geven om kennis te maken met de standpunten van de politieke partijen die binnenkort zullen beslissen over hun toekomst. Daarnaast geven zij hun stadsgenoten deze avond de ruimte om zich uit te spreken over de politieke vraagstukken die ook hen aangaan.

In het kort

Verkiezingsdebat
Datum: 21 februari 2018
Tijd: 18.30 uur inloop, 19.00 - 20.30 uur debat
Locatie: Arminius, Rotterdam

Over de organisatie

R'damse Nieuwe wil betrokken Rotterdammers inspireren met initiatieven, voorbeelden en verhalen van mensen en bedrijven die werken aan het Rotterdam van morgen.
Rot.Jong is een community van Rotterdamse bedrijven die young professionals samenbrengt met het doel om Rotterdam aantrekkelijker te maken als werk- en woonstad.
JongR is het netwerk voor alle medewerkers van de Gemeente Rotterdam tot en met 35 jaar.
Venture Café is dé plek in Rotterdam die studenten, startups, bedrijven en investeerders met elkaar verbindt om innovatie en groei te stimuleren.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

16 december 2018

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie

Mediamarkt