Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Uitgaan - North Sea Round Town is dé opwarmer van het North Sea Jazz Festival. Op donderdag 9 juli zijn er in Grounds drie topacts te bewonderen: The Nu Nova Compound, Omar Ka en Pink Oculus.The Nu Nova Compound is een project rond de Amerikaanse componist/saxofonist Ghasem Batamuntu. Eind jaren negentig had hij met zijn band Nova Ghost Sec’tet aardig wat succes en speelde bijvoorbeeld het dakterras op Haagse NSJ, grote zaal Montreux en meer. Daarna richtte hij zich vooral op multimediale kunsten en combineerde hij dans, visuals, poetry en geïmproviseerde muziek wat leidde tot de “MPAC Factor E”. Ook met deze band toerde hij uitgebreid door Europa en speelde hij o.a. in het Bimhuis.Binnenkort komt de nieuwe plaat uit via Good Music Company (o.a. bekend van Snarky Puppy).

Omar Ka is afkomstig uit de Fulani, een nomadenvolk uit westelijk Afrika. Hij groeit op in Dakar, Senegal waar hij in 1991 onder meer samen met zijn neef fula-muziek maakt. De Fula Band tourt vijf jaar lang door het Westen van Afrika. In 1996 verhuist Omar Ka naar Rotterdam. Hij ontmoet daar de muzikanten Michel Banabila, Willem Cramer (beiden ooit actief in East Meets West) en Hanyo van Oosterom. Samen maken ze in 1997 het album Omar Ka H.O.W. In 1999 komt de Fula Band bijeen en staat op internationale festivals als Music Meeting in Nijmegen, Mano Mundo in België, Africa Festival in Würzburg, Afika Kultur Festival in Aschaffenburg, Metropolis in Rotterdam, Palác Akropolis in Praag, Dahliade Festival in Oostende, Festival Tropicant in Brugge en Open Air Music Festival in Trutnov (Tsjechië).

Het gaat hard sinds singer/songwriter/mc Pink Oculus haar debuut Sweat uitbracht in 2013. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 maakte ze veel indruk en kort daarna werd de artiest uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met die ene single op zak was ze direct op veel plekken te vinden. In Nederland, Groot Brittannië, Duitsland en België; een lancering zoals niet vaak voorkomt. Overdue, de opvolger van Sweat, werd in maart 2015 gepresenteerd tijdens de aftershows van soulfenomeen D’Angelo in Paradiso.

Datum: donderdag 9 juli
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 20:30h / DOORS: 19:30h
Entree: €10,- (vvk) / €12,50 (deur)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/814945535254634/
Kaartverkoop link: https://www.reswmdc.nl/kassa/index.php?v=343&m=6759a92c81e865f2132ecd98d09c42e3

 

YouTube The Nu Nova Compound:

010Rotterdam Sport - Op 24 augustus a.s. vindt tijdens de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur het congres ‘Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower‘ plaats. Internationale gastsprekers spreken over het belang en het succes van interventies ondersteund door paarden binnen de gezondheidszorg.

Lees meer...

010 Rotterdam Gezondheid - Mogen we sleutelen aan onze kinderen? Medisch psycholoog Sam Riedijk en ethicus Boy Vijlbrief zijn op dinsdag 30 april te gast in Studio Erasmus, de wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Theater Rotterdam.

Lees meer...

010 Rotterdam Sport - Op 22 april 2019 organiseren wij de eerste editie van de Pernisse Plusloop. Dit is een hardloopwedstrijd van 10 kilometer door heel Pernis Rotterdam. Wij organiseren de Pernisse Plusloop voor iedereen die ervan houdt om sportief bezig te zijn en graag deze prestatie wilt behalen.

Lees meer...

Richard Bona, Renaud Garcia-Fons en Dominic Seldis presents The Basses of the Koninklijk Concertgebouw Orkest op tweede editie Dutch Double Bass Festival

Meer dan 12 internationale basacts in Oude Luxor Theater & Villa Thalia te Rotterdam op 8 en 9 juni 2019. Kaartjes vanaf nu te koop!

010 Rotterdam Cultuur – Baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons komen naar de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival. Die vindt plaats op 8 en 9 juni 2019 in Rotterdam: Oude Luxor Theater en Villa Thalia. Het festival rondom de contrabas staat onder artistieke leiding van contrabassist James Oesi.

Lees meer...

2 april – 26 mei 2019

Surrealisten terug in Boijmans. Foto: Aad Hoogendoorn

010 Rotterdam Cultuur - Vanaf deze week zijn de surrealisten terug op zaal in Museum Boijmans Van Beuningen. Kunstwerken van o.a. Dalí en Magritte, verbleven onlangs in Italië, waar meer dan honderdduizend liefhebbers de Rotterdamse topstukken konden bewonderen.

Lees meer...

010 Rotterdam - Vanaf maandag 1 april is RTV Rijnmond te zien in een 5-minuten durende uitzending op NPO 2, direct na het NOS Journaal van 18.00 uur. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) begint samen met regionale omroepen RTV Rijnmond, Omroep Gelderland en Omrop Fryslân, een proef waarbij in de drie regio’s een regiojournaal te zien is.

Lees meer...

010 Rotterdam Economie - Op maandag 15 april opende Clinique de deuren van de allereerste Free Standing Store in Nederland.

Lees meer...

010 Rotterdam  Cultuur - In het voorjaar van 2019 opent de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat. Botanical Wasteland is de nieuwe performance van Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot, en hun eerste samenwerking met Touki Delphine.

Lees meer...

010 Vlaardingen Duurzaamheid - Een gootje hier, een straatkolk daar. Bij een flinke regenbui zorgen we er met elkaar wel voor dat dat water zijn weg vindt. Maar plotselinge extreme hoosbuien, dat is andere koek. Een hele uitdaging in de stad om al dat water goed weg te laten stromen en de voeten droog te houden. Blauwe daken laten regenwater gefaseerd de grond of het riool in vloeien.

Lees meer...

Foto: Burgemeester Oskam overhandigt de erepenning aan de zoon en de weduwe van Salih Papadogan.

010 Capelle aan de IJssel Maatschappij - Verkeersregelaar Salih Papadogan heeft gisteren postuum de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen. Burgemeester Peter Oskam reikte de hoge Koninklijke Onderscheiding in brons uit aan de weduwe Papadogan.

Lees meer...

Deelnemers opschoonacties Rotterdam beloond met voetbalclinic Feyenoord-trainers

Van links naar rechts op de achtergrond: Bart Nieuwkoop, Justin Bijlow, Helene van Zutphen en Bert Wijbenga tijdens de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Foto: Annemieke Kok.

010 Rotterdam Duurzaamheid - Justin Bijlow en Bart Nieuwkoop gaven vandaag in aanwezigheid van wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga de officiële aftrap van de 17e editie van de Landelijke Opschoondag.

Lees meer...

Hulphond Nederland zoekt voor regio Schiedam naar warm thuis voor hulphonden

010 Schiedam Maatschappij - Hulphond Nederland is voor de regio Schiedam op zoek naar gastgezinnen die een Therapie-hulphond een warm thuis willen bieden. De stichting zet hulphonden in bij therapie en coaching voor jongeren met uiteenlopende gedragsproblematiek. Deze honden met een belangrijke baan hebben ook een thuis nodig. Een warm en liefdevol thuis waar de Therapie-hulphonden kunnen wonen, slapen en gewoon lekker hond kunnen zijn.

Lees meer...

Nieuws Rijnmond

Vliegtickets

Budgetenergie