23
za, mrt

Cultuur & Uitgaan
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Uitgaan - North Sea Round Town is dé opwarmer van het North Sea Jazz Festival. Op donderdag 9 juli zijn er in Grounds drie topacts te bewonderen: The Nu Nova Compound, Omar Ka en Pink Oculus.The Nu Nova Compound is een project rond de Amerikaanse componist/saxofonist Ghasem Batamuntu. Eind jaren negentig had hij met zijn band Nova Ghost Sec’tet aardig wat succes en speelde bijvoorbeeld het dakterras op Haagse NSJ, grote zaal Montreux en meer. Daarna richtte hij zich vooral op multimediale kunsten en combineerde hij dans, visuals, poetry en geïmproviseerde muziek wat leidde tot de “MPAC Factor E”. Ook met deze band toerde hij uitgebreid door Europa en speelde hij o.a. in het Bimhuis.Binnenkort komt de nieuwe plaat uit via Good Music Company (o.a. bekend van Snarky Puppy).

Omar Ka is afkomstig uit de Fulani, een nomadenvolk uit westelijk Afrika. Hij groeit op in Dakar, Senegal waar hij in 1991 onder meer samen met zijn neef fula-muziek maakt. De Fula Band tourt vijf jaar lang door het Westen van Afrika. In 1996 verhuist Omar Ka naar Rotterdam. Hij ontmoet daar de muzikanten Michel Banabila, Willem Cramer (beiden ooit actief in East Meets West) en Hanyo van Oosterom. Samen maken ze in 1997 het album Omar Ka H.O.W. In 1999 komt de Fula Band bijeen en staat op internationale festivals als Music Meeting in Nijmegen, Mano Mundo in België, Africa Festival in Würzburg, Afika Kultur Festival in Aschaffenburg, Metropolis in Rotterdam, Palác Akropolis in Praag, Dahliade Festival in Oostende, Festival Tropicant in Brugge en Open Air Music Festival in Trutnov (Tsjechië).

Het gaat hard sinds singer/songwriter/mc Pink Oculus haar debuut Sweat uitbracht in 2013. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2014 maakte ze veel indruk en kort daarna werd de artiest uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met die ene single op zak was ze direct op veel plekken te vinden. In Nederland, Groot Brittannië, Duitsland en België; een lancering zoals niet vaak voorkomt. Overdue, de opvolger van Sweat, werd in maart 2015 gepresenteerd tijdens de aftershows van soulfenomeen D’Angelo in Paradiso.

Datum: donderdag 9 juli
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Aanvang: 20:30h / DOORS: 19:30h
Entree: €10,- (vvk) / €12,50 (deur)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/814945535254634/
Kaartverkoop link: https://www.reswmdc.nl/kassa/index.php?v=343&m=6759a92c81e865f2132ecd98d09c42e3

 

YouTube The Nu Nova Compound:

NL Magazine
 • WOZ-waarde woningen

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:54 am

  WOZ-waarde woningen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Binnenkort ontvangt u van uw gemeente de WOZ-waarde van uw woning. Of misschien heeft u deze al ontvangen. Controleer deze in ieder geval heel goed!

  Read more...
 • Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019

  NLMagazine.nl Mar 10, 2019 | 11:23 am

  Eerste lustrum SKBL, 2014 – 2019 Published in: Cultuur Uitgaan Entertainment Media LifestyleNL Magazine Cultuur - Op 20 februari 2019 bestond Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (SKBL) vijf jaar.

  Read more...
 • De gezondste opa van Europa

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 19:24 pm

  De gezondste opa van Europa Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid - William Cortvriendt komt, in samenwerking met Erna Sassen, met een nieuw boek over gezond eten en leven, maar nu voor kinderen. Eetgewoonten worden aangeleerd in de kindertijd. Dát is het moment om aan bewustwording te werken.

  Read more...
 • Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie?

  NLMagazine.nl Mar 4, 2019 | 09:30 am

  Laat de politiek zich sponsoren door de voedselindustrie? Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Politiek - Net nu Europa zich komende maanden buigt over cruciale voedselwetgeving, pompt Coca-Cola geld in de sponsoring van het voorzitterschap van de Europese Unie. Coca-Cola is hiermee dus officieel 'platinum partner' geworden van het Roemeense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie! Op deze manier verwerft Coca Cola. Door sommigen de ‘Junkfood gigant’ genoemd, een sterkere positie in het centrum van de ‘Brusselse’ macht. 

  Read more...
 • Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen

  NLMagazine.nl Mar 3, 2019 | 09:40 am

  Vrouwendag: Themarondleiding Politieke Powervrouwen Published in: Politiek & MaatschappijNL Magazine Maatschappij - 8 maart is het Internationale Vrouwendag en daarom besteedt ProDemos op en rond deze dag met een speciale themarondleiding aandacht aan vrouwen uit de Nederlandse politieke geschiedenis. Met krachtige vrouwen die vorm hebben gegeven aan het Nederland van vandaag. Vrouwen die een ideaal voor ogen hadden en daarvoor streden.

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond