23
za, feb

Economie & Duurzaamheid
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam - Er is een cao-akkoord voor de medewerkers van de RET, het Rotterdamse  vervoersbedrijf. De RET verzorgt het openbaar vervoer in en rondom Rotterdam. Dit cao-akkoord, met een looptijd van een jaar, biedt hen een structurele loonsverhoging van 1,5 procent. Deze gaat, met terugwerkende kracht, in per 1 februari van dit jaar. Daarnaast krijgen de lagere inkomens (tot en met schaal 6) een maandelijks toelage van 40 euro en medewerkers met een inkomen vanaf schaal 7 een toelage van 27,50 per maand.‘Mooi dat er voor de trambestuurders, buschauffeurs en alle andere medewerkers van de RET nu een akkoord is. Een akkoord dat ik positief durf aan te bevelen bij onze leden. 1,5 procent loonsverhoging is een goed resultaat, maar ik ben ook zeer tevreden dat er afspraken zijn gemaakt over het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking en dat er gewerkt gaat worden aan verjonging. De jeugd heeft immers de toekomst.’, aldus Eric Vermeulen, cao-onderhandelaar bij FNV Publiek Belang.


Naast afspraken over loon, zijn er afspraken gemaakt over het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten. De RET streeft ernaar om de komende jaren tenminste 20 banen voor hen te realiseren. Het vervoersbedrijf gaat ook werken aan verjonging en het beperken van de inhuur van externe medewerkers. Ook heeft de RET toegezegd om de afspraken uit het sociaal akkoord 2014 over de duur en opbouw van de ww na te komen.


Volledig onderhandelingsakkoord

Het volledige onderhandelingsakkoord is te vinden op www.fnv.nl/onderhandelaarsakkoord-ret.
Er wordt een ledenvergadering georganiseerd voor de FNV-leden bij de RET, waar zij hun mening kunnen geven over dit akkoord.

 

 

NL Magazine
 • Nieuwe spelregels pensioen

  NLMagazine.nl Feb 22, 2019 | 19:44 pm

  Nieuwe spelregels pensioen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Minister Koolmees wil koste wat kost doorgaan met het aanpassen van het pensioenstelsel. Een van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen is het afschaffen van de ‘doorsneesystematiek’. Werknemers in loondienst zetten al vele jaren een deel van hun loon opzij voor als men stopt met werken en men wil nog een beetje kunnen rondkomen.

  Read more...
 • Vanillevla zonder vanille

  NLMagazine.nl Feb 18, 2019 | 16:16 pm

  Vanillevla zonder vanille Published in: Lifestyle & GezondheidNLMagazine Lifestyle  – Na de door Foodwatch aan de ‘Reclame Code Commissie’ gerapporteerde klacht dat de vanillevla Optimel van Friesland Campina geen vanille bevat, heeft deze commissie besloten dat de reclame-uitingen voor dit product misleidend zijn en daarmee in strijd met de wet.

  Read more...
 • Verkiezing: eerste Leefstijlarts

  NLMagazine.nl Feb 15, 2019 | 17:38 pm

  Verkiezing: eerste Leefstijlarts Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid – Tijdens de 8e editie van het jaarlijkse Arts en Leefstijl Congres, op 5 april aanstaande, wordt de eerste 'LEEFSTIJLARTS VAN HET JAAR' gekozen. Een leefstijlarts is een arts die niet als eerste keuze ‘pillen’ voorschrijft, maar eerst samen met zijn of haar patiënt kijkt naar de leefstijl.

  Read more...
 • 200 mbo-studenten in debat over Europees migratiebeleid, emancipatie op de arbeidsmarkt en vrouwenrechten

  NLMagazine.nl Feb 15, 2019 | 17:28 pm

  200 mbo-studenten in debat over Europees migratiebeleid, emancipatie op de arbeidsmarkt en vrouwenrechten Published in: Opleiding & Wetenschap/TechniekNL Magazine Opleiding - Wie wordt dé mbo debatkampioen van 2019? Op vrijdag 15 februari strijden de beste sprekers uit heel Nederland in Amersfoort om deze felbegeerde titel. Samen met 25 debatteams uit het hele land komen de debaters van het ROC Mondriaan Marketing en Communicatie uit Den Haag in actie.

  Read more...
 • Hulpmiddel om ‘vergeten groep’ aan het sporten te krijgen

  NLMagazine.nl Feb 15, 2019 | 17:17 pm

  Hulpmiddel om ‘vergeten groep’ aan het sporten te krijgen Published in: Sport & Vrije tijdNLMagazine Sport - Kinderen, ouderen en kwetsbare doelgroepen: sport- en beweegbeleid richt zich in verhouding vaak op hen, en minder op volwassenen met wie niets bijzonders aan de hand is. Om deze ‘vergeten groep’ aan het bewegen te krijgen en te houden, stelden een aantal organisaties gezamenlijk een factsheet op. 

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond