23
za, feb

Politiek
Tools
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam - Een stadsbreed muilkorfgebod voor agressieve honden, waar mogelijk aangevuld met een verplichte training voor de hond en eigenaar, meer handhaving achter de voordeur op dierenmishandeling en betere voorlichting over het houden van huisdieren. Dit zijn enkele punten uit de eerste Rotterdamse Nota Dierenwelzijn.

 

Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Dierenwelzijn):”Dierenwelzijn krijgt met de uitvoering van deze Nota Dierenwelzijn eindelijk prioriteit. Met deze nota verbeteren we het welzijn van dieren en maken we Rotterdammers bewuster over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan meer dierenwelzijn.

We willen dierenmishandeling terugdringen. Zo start dit jaar een pilot om de samenwerking tussen dierenbescherming, politie en handhavers van de gemeente te verbeteren. Dierenwelzijn wordt opgenomen in het protocol zodat aandacht voor de situatie van dieren gegarandeerd is als handhavers achter de voordeur komen."


Verbetering dierenwelzijn
De inzet bij plaagdieren is gericht op preventie en beheersing in plaats van bestrijding. Er komt meer aandacht voor het evacueren en het opvangen van huisdieren bij incidenten of een ramp. Er wordt een oefening gedaan met opvang van dieren bij evacuaties. Rotterdam is fel tegenstander van wilde dieren in het circus. Vanaf 15 september 2015 gaat het wettelijk verbod in waarvoor vanuit Rotterdam een actieve lobby is gevoerd.

Dierenmishandeling
De gemeente roept Rotterdammers en maatschappelijke partners actief op om dierenmishandeling en -verwaarlozing te melden zodat er vroegtijdig kan worden ingegrepen. Daarnaast start wethouder Eerdmans een landelijke lobby voor een houdverbod voor dierenbeulen als zelfstandige straf en gaat hij in gesprek met het OM over hogere strafeisen bij dierenmishandeling.

Rotterdammers beter informeren
Rotterdammers worden de komende jaren beter en meer geïnformeerd over dierenwelzijn. Bijvoorbeeld over de zorg voor hun dieren, het liefst vóór de aankoop zodat mensen beter weten welke verzorging een dier nodig heeft. De gemeente publiceert een website met alle informatie over dierenwelzijn in Rotterdam. Samen met Rotterdamse horeca wordt besproken hoe restaurants beter zichtbaar kunnen maken dat ze dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan.

NL Magazine
 • Nieuwe spelregels pensioen

  NLMagazine.nl Feb 22, 2019 | 19:44 pm

  Nieuwe spelregels pensioen Published in: Economie & DuurzaamheidNL Magazine Economie - Minister Koolmees wil koste wat kost doorgaan met het aanpassen van het pensioenstelsel. Een van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen is het afschaffen van de ‘doorsneesystematiek’. Werknemers in loondienst zetten al vele jaren een deel van hun loon opzij voor als men stopt met werken en men wil nog een beetje kunnen rondkomen.

  Read more...
 • Vanillevla zonder vanille

  NLMagazine.nl Feb 18, 2019 | 16:16 pm

  Vanillevla zonder vanille Published in: Lifestyle & GezondheidNLMagazine Lifestyle  – Na de door Foodwatch aan de ‘Reclame Code Commissie’ gerapporteerde klacht dat de vanillevla Optimel van Friesland Campina geen vanille bevat, heeft deze commissie besloten dat de reclame-uitingen voor dit product misleidend zijn en daarmee in strijd met de wet.

  Read more...
 • Verkiezing: eerste Leefstijlarts

  NLMagazine.nl Feb 15, 2019 | 17:38 pm

  Verkiezing: eerste Leefstijlarts Published in: Lifestyle & GezondheidNL Magazine Lifestyle Gezondheid – Tijdens de 8e editie van het jaarlijkse Arts en Leefstijl Congres, op 5 april aanstaande, wordt de eerste 'LEEFSTIJLARTS VAN HET JAAR' gekozen. Een leefstijlarts is een arts die niet als eerste keuze ‘pillen’ voorschrijft, maar eerst samen met zijn of haar patiënt kijkt naar de leefstijl.

  Read more...
 • 200 mbo-studenten in debat over Europees migratiebeleid, emancipatie op de arbeidsmarkt en vrouwenrechten

  NLMagazine.nl Feb 15, 2019 | 17:28 pm

  200 mbo-studenten in debat over Europees migratiebeleid, emancipatie op de arbeidsmarkt en vrouwenrechten Published in: Opleiding & Wetenschap/TechniekNL Magazine Opleiding - Wie wordt dé mbo debatkampioen van 2019? Op vrijdag 15 februari strijden de beste sprekers uit heel Nederland in Amersfoort om deze felbegeerde titel. Samen met 25 debatteams uit het hele land komen de debaters van het ROC Mondriaan Marketing en Communicatie uit Den Haag in actie.

  Read more...
 • Hulpmiddel om ‘vergeten groep’ aan het sporten te krijgen

  NLMagazine.nl Feb 15, 2019 | 17:17 pm

  Hulpmiddel om ‘vergeten groep’ aan het sporten te krijgen Published in: Sport & Vrije tijdNLMagazine Sport - Kinderen, ouderen en kwetsbare doelgroepen: sport- en beweegbeleid richt zich in verhouding vaak op hen, en minder op volwassenen met wie niets bijzonders aan de hand is. Om deze ‘vergeten groep’ aan het bewegen te krijgen en te houden, stelden een aantal organisaties gezamenlijk een factsheet op. 

  Read more...
 

Nieuws Rijnmond