Politiek
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam  Poiltiek - Raadslid Danielle Knieriem heeft donderdag 3 december bij de bespreking van de businesscase gebieden duidelijk aangegeven dat zij de sluiting van stadswinkel Pernis niet klakkeloos accepteert. "De stadswinkel in Pernis heeft een belangrijke functie in het dorp, die kan niet zomaar dicht," aldus het raadslid.

Het gemeenteloket in Pernis moet eind volgend jaar dicht vanwege bezuinigingen van de gemeente Rotterdam. Pernissers moeten dan voortaan naar Hoogvliet om hun paspoort of rijbewijs te verlengen of een geboorte aan te geven. CDA gebiedscommissielid Cor van der Kemp liet al eerder weten dat dit geen ideale situatie is: "Buiten de spits rijdt de bus niet. Het wordt dan lastig om naar de stadswinkel te komen," aldus van der Kemp. Knieriem is het met hem eens: "Vooral van ouderen kan je niet verwachten dat zij de reis naar Hoogvliet maken om dergelijke zaken te regelen." 

Op verzoek van het CDA raadslid gaat de wethouder nu in gesprek met Pernis over de mogelijkheden voor het dorp. Knieriem: "Wij zijn voor behoud van de stadswinkel. Mocht het echt niet anders kunnen dan pleit ik voor een zachte landing, waarbij de stadswinkel tenminste een paar uur per week open is." 

Naast het gesprek met de gebiedscommissie van Pernis zegde de wethouder ook toe naar de mogelijkheid voor een zachte landing te kijken en met een plan te komen voor ouderen die slecht ter been zijn.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

23 januari 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie

Mediamarkt