Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Gezondheid - Mogen we sleutelen aan onze kinderen? Medisch psycholoog Sam Riedijk en ethicus Boy Vijlbrief zijn op dinsdag 30 april te gast in Studio Erasmus, de wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Theater Rotterdam.

Hoe denken we over het behandelen van genetische ‘foutjes’? En zijn in de toekomst alle erfelijke ziektes de wereld uit? Verder in deze editie van Studio Erasmus: Wikipedia, Midden-Oosten en de vraag: is Rotterdam een slimme stad?

 

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord.

Op dinsdag 30 april 2019 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

 

  • Mogen we sleutelen aan onze kinderen? - Medisch psycholoog Sam Riedijk en ethicus Boy Vijlbrief over hoe Nederland denkt over het behandelen van genetische ‘foutjes’. Zijn in de toekomst alle erfelijke ziektes de wereld uit?
  • Hoe behoudt Wikipedia haar open karakter? – Socioloog Emiel Rijshouwer dook voor zijn onderzoek in de wereld achter de grootste gratis encyclopedie ter wereld. Wikipedia wordt geroemd om haar revolutionaire, innovatieve en democratische organisatievorm en gezien als het voorbeeld dat zelforganisatie mogelijk is. Maar de praktijk is ook hier weerbarstig.
  • Geopolitiek en het Midden-Oosten - Ward Vloeberghs over onrust in de regio, de oorlog in Jemen, de rol van Iran en Saudi-Arabië en verschuivende machtsverhoudingen op het wereldtoneel.
  • (Voor wie) Is Rotterdam een slimme stad? - Minicollege van Jiska Engelbert over de behoefte een smart city te willen zijn. Maar wie heeft er nou precies voordeel van al die technologie, big data en artificiële intelligentie?

 

Livemuziek van Erasmus Music Collective


Dinsdag 30 april 2019 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | Theater Rotterdam - Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis, reserveren mogelijk via deze link.


Over Studio Erasmus

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht rechts