Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Rotterdam Sport - Op 24 augustus a.s. vindt tijdens de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur het congres ‘Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower‘ plaats. Internationale gastsprekers spreken over het belang en het succes van interventies ondersteund door paarden binnen de gezondheidszorg.

Talent van paarden
“Terwijl op korte afstand van het congres de topsporters (op twee en vier benen) laten zien wat paarden en mensen gezamenlijk in de sport kunnen bereiken, zoomen de internationale sprekers tijdens dit congres in op een ander buitengewoon talent van paarden”, legt Fred Rozendaal, algemeen directeur van de Longines FEI Europese Kampioenschappen, uit.

Kwetsbare personen
Paarden assisteren professionals bij interventies bij kwetsbare personen, zoals kinderen met autisme, kinderen met cerebrale parese (spasticiteit) en patiënten met psychiatrische of psychologische problemen. “Op de agenda staan praktijkvoorbeelden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, internationale ontwikkelingen in zorgstelsels en de noodzakelijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan als we zorgvuldig, effectief en op een integere wijze de paarden in deze wereld willen inzetten.”

Sprekers
- Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers is een van de sprekers. Enders-Slegers is werkzaam bij de faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen, leerstoel Antrozoölogie, aan de Open Universiteit in Heerlen. Ze is ook voorzitter van het bestuur van de Human-Animal Interaction Organizations en voorzitter van het Instituut voor Antrozoölogie. Zij introduceert het onderwerp van het congres, zoomt in op de achtergronden, geeft een overzicht van recent wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste internationale ontwikkelingen op dit gebied.

- Dr. Machteld van Dierendonck is klinisch etholoog (gedragsbioloog) / klinisch diergedragstherapeut en dierwelzijnsspecialist, werkzaam bij de Universiteit van Utrecht. Zij bespreekt binnen het congresthema welke uitdagingen moeten worden overwonnen bij het zekerstellen van het welzijn van dieren en mensen.

- Nina Ekholm Fry, MSSc. is directeur van het ‘Equine Program’ bij het instituut ‘Human-Animal Connection’ Universiteit Denver, USA en spreekt over therapie met inzet van paarden bij veteranen in de USA, de genezende kracht van paarden tijdens de behandeling van posttraumatische stressstroornis (PTSS). Nina geeft een overzicht van het verrichte onderzoek en rapporteert de ervaringen.

Wilt u meer weten en/of inschrijven voor dit congres? Raadpleeg dan www.rotterdam2019.comof ga naar https://www.rotterdam2019.com/side-events/congres

Jos de Jong

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine