Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Magazine Sport en Health – Tijdens de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur die op 24 augustus in Rotterdamn worden gehouden, vindt tevens het congres ‘Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower‘ plaats. Internationaal gerenommeerde sprekers zetten uiteen wat binnen de gezondheidszorg het belang en succes is van interventies ondersteund door paarden.

Talent van paarden
“Terwijl op korte afstand van het congres de topsporters (op twee en vier benen) laten zien wat paarden en mensen gezamenlijk in de sport kunnen bereiken, zoomen de internationale sprekers tijdens dit congres in op een ander buitengewoon talent van paarden”, legt Fred Rozendaal, algemeen directeur van de Longines FEI Europese Kampioenschappen, uit.

Kwetsbare personen
Paarden assisteren professionals bij interventies bij kwetsbare personen. Kinderen met autisme, met spasticiteit en patiënten met psychiatrische of psychologische problemen, vinden hier bijzonder veel baat bij. “Op de agenda staan praktijkvoorbeelden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, internationale ontwikkelingen in zorgstelsels en de noodzakelijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan als we zorgvuldig, effectief en op een integere wijze de paarden in deze wereld willen inzetten.”

Sprekers
Prof. Dr. Marie-José Enders-Slegers is een van de sprekers. Enders-Slegers is werkzaam bij de faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen, leerstoel Antrozoölogie, aan de Open Universiteit in Heerlen. Marie-José is ook voorzitter van het bestuur van de Human-Animal Interaction Organizations en tevens voorzitter van het Instituut voor Antrozoölogie.
Zij introduceert het onderwerp van het congres, zoomt in op de achtergronden, geeft een overzicht van recent wetenschappelijk onderzoek en geeft inzicht in de belangrijkste internationale ontwikkelingen op dit gebied.

Ook Dr. Machteld van Dierendonck, klinisch etholoog (gedragsbioloog)/klinisch diergedragstherapeut en dierwelzijnsspecialist verbonden aan de Universiteit van Utrecht is een van de sprekers en bespreekt bespreekt welke uitdagingen er moeten worden overwonnen bij het zekerstellen van het welzijn van dieren en mensen.

PTSS
Nina Ekholm Fry, MSSc. is directeur van het ‘Equine Program’ bij het instituut ‘Human-Animal Connection’ verbonden aan de Universiteit Denver, USA. Zij spreekt over therapie met inzet van paarden bij veteranen in de USA en over de genezende kracht van paarden tijdens de behandeling van posttraumatische stressstroornis (PTSS). Verder licht zij op dit gebied haar onderzoeken en ervaringen toe.

Wilt u meer informatie? Schrijft u zich dan in via www.rotterdam2019.com

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht rechts