Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010Rotterdam Lifestyle - Rosalie (11 jaar) uit Pijnacker speelt op woensdag 21 november een bijzondere rol tijdens de uitzending van het televisieprogramma Tijd voor MAX. In een reportage vertelt Rosalie over haar leven met diabetes.  

 Rosalie was 8 toen bij haar diabetes type 1 werd vastgesteld. Moeder Miranda "Met een bloedsuiker van 33 (normaal tussen de 4 en 8) werden wij onmiddellijk doorgestuurd naar het ziekenhuis. In drie dagen werden we daar tot een soort halve verpleegkundige klaargestoomd. Je moet leren om zelf je kind te prikken. Ik vond dat vreselijk." Op dat moment begon een ander leven. Continu opletten wat ze eet en drinkt, dagelijks meten, rekenen en spuiten. Miranda: “Vaak denken we: hoe gaan we dit nu weer doen. Ons onbezorgde leven is voorbij. Alles is gepland en alles is gedoe.”


Gewoon normaal zijn

Rosalie heeft dagen dat ze ontzettend haar best doet, maar er zijn ook dagen dat ze denkt: ik zie het welRosalie: “Het ergste aan diabetes vind ik dat je niet normaal kan zijn. Dit omdat je altijd moet opletten wat je doet”. Desondanks lacht de familie veel en maken ze er samen het beste van.

 

Toekomst

De toekomst baart Rosalies moeder veel zorgen. De hoge bloedwaardes kunnen op lange termijn schadelijk zijn en zorgen voor schade aan haar organen. Onderzoekers werken hard aan de genezing van diabetes type 1 en er zijn mooie ontwikkelingen om haar leven in de tussentijd aanzienlijk te verbeteren, zoals de kunstalvleesklier. Miranda: “Als de kunstalvleesklier er komt hang ik de vlag uit!” Met deze baanbrekende Nederlandse uitvinding kunnen Rosalie en zoveel anderen hun vrijheid weer terugkrijgen.


De Goede doelenspecial met het Diabetes Fonds is 14 november om 17.10 uur op NPO1 te zien bij Tijd voor MAX. 

 
Over het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken: het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname. Voor meer informatie over diabetes kunt u terecht op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl.

Vitamines & Supplementen & Gewicht

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine