Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Sport - Na de voor Nederland zeer succesvol verlopen Olympische Spelen in Tokio staat als een paal boven water: we zijn een topsportland. Twee decennia beleid en investeringen in het sportklimaat hebben TeamNL in Tokio maar liefst 36 medailles opgeleverd.

Hoewel rugby (sevens) sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op het programma staat heeft Nederland nog geen afvaardiging voor de sport gestuurd in de afgelopen twee Olympiades. Een van de redenen daarvoor: er zijn meer spelers nodig.

Juist dat is een van de speerpunten voor de stichting Rugby Topsport Rotterdam (RTR). Momenteel zijn er in de regio Rotterdam 800 spelers van het spel met de ovale bal. De ambitie is om dat in een paar jaar te laten groeien naar minimaal 2.000 spelers. 

Daarom bouwt RTR aan een structuur waarmee ze de lokale clubs kunnen ondersteunen op organisatorisch en financieel vlak. Het moet de steunpilaar worden voor nieuwe rugbyclubs en de turbo voor bestaande clubs. Het centrale woord voor de regio moet “beter” worden. Betere begeleiding van de jeugd, betere opleidingen voor scheidsrechters (in rugbytaal referees), betere financiële ondersteuning voor de clubs en natuurlijk betere spelers voor de regio.

Om dit te bereiken is de stichting in gesprek met verschillende ondernemingen en ondernemers uit de regio. Met hun steun moet de regio Rotterdam het voorbeeld voor de rugbysport in Nederland worden.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht rechts