Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

010 Rotterdam Vrije tijd - De Bibliotheek Rotterdam, het gratis lees- en schrijfplatform Sweek, en boekhandel Donner lanceren '#RotterdamSchrijft', een grote schrijfwedstrijd waarin alle Rotterdammers worden uitgedaagd hun verhaal over de stad te schrijven.

Via Sweek kunnen deelnemers elkaars verhalen lezen, alsook de verhalen van 15 ambassadeurs zoals oud-voetballer Royston Drenthe, schrijfster Chinouk Thijssen en Sander Grip, hoofdredacteur van Gers! magazine. De wedstrijd duurt tot en met maandag 12 maart.

Ambassadeurs burgemeester Aboutaleb en Stadsdichter Derek Otte publiceren een eigen verhaal en roepen iedereen op mee te doen aan de wedstrijd.

De schrijfwedstrijd richt zich op iedereen uit Rotterdam en omstreken, van jong tot oud. Alle verhalen zijn welkom, met als enige voorwaarde dat (delen van) Rotterdam genoemd wordt. Het verhaal mag maximaal 2.000 woorden beslaan. Peter Paul van Bekkum, oprichter van Sweek: ‘Wij hopen dat we een breed scala aan fictie en non-fictie verhalen mogen ontvangen. Bijvoorbeeld een thriller die zich afspeelt in Katendrecht, een gedicht over een studentenhuis, een verhaal uit de ‘oude doos’ of een essay over wat Rotterdam voor jou betekent.’ Deelnemers plaatsen hun verhaal via smartphone of computer op Sweek, zodat men elkaars verhalen kan lezen, delen via social media, volgen en van feedback kan voorzien. Zo wordt schrijven en lezen een sociaal fenomeen in Rotterdam, en ziet de Rotterdammer het leven in zijn stad eens door de ogen van een stadgenoot!

 

Rotterdamse ambassadeurs

De wedstrijd wordt ondersteund en uitgedragen door 15 enthousiaste Rotterdammers die hún verhaal over de stad op papier hebben gezet. Op alfabetische volgorde zijn dit: Alek Dabrowski, Burgemeester Aboutaleb, Chinouk Thijssen, Christopher Blok, Derek Otte, Elten Kiene, Emma Clemens, Julie van Mol, Leo van de Wetering, Natasja Morales, Royston Drenthe, Sander Grip, Shantie Singh, Sonya Dias en Theo Kemperman. De verhalen van deze ambassadeurs worden gedurende de wedstrijd één voor één gepubliceerd, en dienen ter inspiratie voor Rotterdammers om zelf mee te doen. Als eerste is Julie van Mol, schrijfster van het Rotterdamse boek ‘Sterker door strijd’, aan de beurt met haar verhaal That’s Life’. Klik hier om dit verhaal op Sweek te lezen.

Rotterdamse prijzen

De gepubliceerde verhalen worden beoordeeld door een vakjury onder leiding van Hermen Hoek, redacteur bij uitgeverij Douane. Verder bestaat de jury uit Jeroen van Broekhuizen van Donner, en Theo Kemperman, Julie van Mol en Natasja Morales. Er zijn in totaal zes prijswinnaars, waarvan er één wordt gekozen door het publiek. Alle winnaars zullen worden beloond met een typisch Rotterdams prijzenpakket dat beschikbaar is gesteld door de organisatie en sponsors Bokaal, De Koffiebar, Nultien en LantarenVenster. De winnaar van de hoofdprijs zal ook nog worden verwend met een rondvlucht boven de stad van Sand Air!

Rotterdams boek: bundel met de beste verhalen

De verhalen van de finalisten, winnaars en ambassadeurs worden gebundeld in een boek. Sabine van der Plas, medeoprichter van Sweek: ‘Met meer dan 50 verhalen over onze fantastische stad is dit echt een boek voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Tijdens de feestelijke uitreiking op 24 april in het bibliotheektheater krijgen de finalisten deze unieke bundel.’ De bundel zal daarna exclusief verkrijgbaar zal zijn via Donner, Bibliotheek Rotterdam en Sweek.

Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op de website: www.rotterdamschrijft.nl

Over Sweek

Sweek is een open platform dat iedereen – overal ter wereld – in staat stelt om verhalen te lezen, te schrijven en te delen. Gemakkelijk, snel en helemaal gratis. Sweek maakt lezen en schrijven sociaal: lezers kunnen verhalen liken, volgen, delen op sociale media en van feedback voorzien. Schrijvers kunnen hun fans met 1 click bereiken. Sweek is er voor korte verhalen, boeken en series. Sinds de lancering, oktober 2016, hebben inmiddels meer dan 350.000 liefhebbers van verhalen zich wereldwijd aangesloten bij de Sweek-community. Schrijvers kunnen niet alleen online verhalen delen, maar deze ook in boekvorm publiceren en verkopen via Sweek publishing.

Reizen & Stedentrips & Vliegtickets & Verhuur

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht rechts